Sincar'dan çekilmeli

IKBY Peşmerge Bakanlığı, TSK tarafından düzenlenen harekatın sebebinin PKK olduğunu belirterek, Sincar'dan çekilmesi çağrısı yaptı.

Haberler 26.04.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Pemerge Bakanl, Türk Silah Kuvvetlerince (TSK) Irakn kuzeyindeki Sincar Da ve çevre bölgelerine hava saldrs düzenlenmesinin sebebinin PKK olduunu belirterek, örgütün ilçeden çekilmesi çarsn yineledi.

Pemerge Bakanlndan yaymlanan yazl açklamada, Türkiyenin sava uçaklarnn gece saatlerinde engal (Sincar) Da ve çevre bölgelerine hava saldrs düzenlemesi sonucu 5 Pemerge hayatn kaybetti, 9u ise yaraland. Meydana gelen tüm sorunlar ve çatmalarn sebebi PKKnn engaldeki varldr. PKK, engal ve Kürdistan Bölgesi (IKBY) halkna sorunlar çkarmtr. ifadeleri kullanld.

PKKnn, Sincardan çekilmesi yönündeki çarlar dikkate almad vurgulanan açklamada, u ifadelere yer verildi: Bu olaydan sonra daha fazla çatmann ve istikrarszln meydana gelmemesi ve evinden olan sivillerin bölgelerine dönmesi için PKKnn engal Da ve çevre bölgelerden çekilmesi yönündeki çarmz yineliyoruz.

PKKNIN çEKLMES GEREKYOR

Açklamada ayrca, yanllkla da olsa hava saldrsnda Pemergenin de hayatn kaybetmesinin kabul edilemez olduu kaydedildi. IKBY Bakan Mesud Barzani liderliindeki Kürdistan Demokrat Partisinden (KDP) yaplan yazl açklamada da hava saldrsnn sebebinin PKK olduuna iaret edildi.

Açklamada u ifadeler kullanld:

Bir kez daha halkmza gerçekleri hatrlatmak isteriz ki bu ve buna benzer saldrlarn meydana gelmesinin sebebi, hiçbir hakl yan olmayp dayatmalarla Kürdistan Bölgesinde (IKBY) varlk gösteren PKKdr. PKKnn Kürdistan Bölgesindeki halkmza yeniden inann önünde engel tekil etmek, çatma ve huzursuzluk ortam yaratmasnn dnda herhangi bir kazanc olmamtr. PKKnn engal ve çevre bölgelerinden çekilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git