Sinema filmi için tarlada

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde çekilen sinema filminden etkilenerek tarlasını satıp 3 yıl oyunculuk eğitiminin ardından yapım şirketi kuran çiftçi Abdullah Aslan, başrolünü oynadığı "Horoz Bayram" komedi filminin ardından ikinci filmini de tamamlama aşamasına getirdi.

Haberler 25.09.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Birecik ilçesinde köyünde çekilen sinema filminden etkilenerek tarlasn satp 3 yl oyunculuk eitiminin ardndan yapm irketi kuran çiftçi Abdullah Aslan, barolünü oynad Horoz Bayram adl komedi filminin ardndan ikinci filmini de tamamlanma aamasna getirdi.

çiftçi 46 yandaki Aslann yaad Birecik ilçesine 20 kilometre uzaklktaki Bentbahçede yaklak 5 yl önce bir sinema filmi çekildi. Küçük bir rol de ald bu filmden çok etkilenen Aslan, bu tecrübeden sonra oyuncu olmaya karar verdi.

Hayalini gerçekletirmek için Gaziantepte 3 yl tiyatro ve oyunculuk eitimi alan Aslan, köyündeki iki tarlasn satarak kendi filmini çekmek için sermaye yapt.

Geçen yl Horoz Bayram adl komedi filmi çeken Aslan, bu ylda Fecr ismini verdii ikinci filmi için kollar svad.

Ailesiyle filmin maliyetini karlamak için tarlalarda aln teri döken Aslan, filmi tamamlanma aamasna getirdi.

Aslan, ilk filminde einin kzd için kendisini yalnz braktn ancak ikinci filminde en büyük destei einden aldn söyledi.

çekimlerine baladklar ikinci film hakknda bilgiler paylaan Aslan, öyle devam etti:

u anda ikinci filme baladk. En büyük yardmcm ve destekçim eim. Bu sektörde artk eim Ben de varm, gittiin bütün yollarda beraberiz dedi. imdi eim benim yapmcm oldu, ben de onun oyuncusuyum ama bütün çalmalar beraber yürütüyoruz. Hedeflerimiz daha güzel yerlerde olmak, insanlara sanat daha güzel tantmaktr. Zor artlarda bunlar yapyoruz. Geçen yldan bu yana amelelik yaptk, pamuk topladk, rgat olarak çocuklarla beraber çaltk srf bir filim daha çekebilmek için. Allah, eim Eliften raz olsun. Benim için amelelik yapt, çalt sadece bu sinema filmini çekebilmek için. Ben bunu örendim bir erkein arkasnda ei duruyorsa yapamayaca bir ey yoktur.

Abdullah Aslann ei Elif Aslan ise sinema yapmcl iine ekonomik zorluk yaadklar için ilk bata kar çktn ancak kocasnn film sevdasndan vazgeçmeyeceini anlaynca sonradan kendisinin de sektöre girmeye karar verdiini söyledi.

- Nefes kesen bir macera

Zamanla önceki film için gittii setlere altn ve kocasnn yannda olmaya karar verdiini anlatan Aslan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bata kzdm eylere ben de altm fark ettim. Bunun üzerine madem sen brakmyorsun artk bu sektörde bende varm diyerek sinema yapmclna ilk admm attm. Bu defa eim Abdullahtan kendisinin bana destek vermesini istedim, önceki sinema filmi için tüm varlmz sattk. u anki sinema filmi için de tüm ailem, akrabalarm ile tarlalarda aylarca çaltk, onlar da kazandklar paralar bana verdiler. u an anlurfann Halfeti ilçesinde yapmcln üstlendiim, yönetmenliini Engin Tutuun yapt Fecr isimli macera ve korku filminin çekimine baladk. Bir seyyah ailenin ssz, gözden rak bir köyde kar karya kaldklar olaylarla mücadelesini konu alan bir film yapyoruz. Nefes kesen bir macerayla izleyicilerin koltua yapacandan eminiz.

- Heyecanlar beni ie balad

Filmin yönetmeni Engin Tutu ise geçen yl Abdullah Aslann film çekme çabasn medya araclyla örendiini söyledi.

Aslann büyük bir fedakarlk göstererek sinema sektörüne girme çabasna destek olmak istediini belirten Tutu, unlar kaydetti:

Destek vermek istedim ve birlikte bir i yapalm dedim. Hazrlk aamasnda olduum bir projeyi sundum. Onun da houna gitti ve kendi hazrlk aamasnda olduu projeyi erteledi ve bu yeni projede ei Elif Hanmla olacan söyledi. Bata einin ne i yaptn sordum, Ev hanm dedi. Bu bölgeden bir kadnn böyle bir ie girmesi oldukça houma gitmiti, vereceim destei de iyice artrdm. Elif Hanm ile tantk, konutuk, projeyi anlattm. kisi de hazr olduklarn söylediler, çok heyecanlydlar ve benim daha çok ie balanmama sebep oldular. Birlikte bir yola çktk. Bu sektörde kadnlarn da yapmc olacana inanyorum. Bu insanlar, bu bütçeyi oluturmak için amelelik yapm, kzgn güne altnda tarlalarda çalmlar. Biz bu ii sadece para için yapmyoruz, çok sevdiimiz için yapyoruz, bu sebeple elimizden gelen her eyi yapyoruz.

Tutu, yaklak 30 kiilik bir ekiple çaltklarn ifade ederek, filmi ksa sürede tamamlamay planladklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git