Sınıfında gözyaşı!

Terör saldırısında şehit düşen 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın saldırıdan birkaç gün önce de okula getirdiği solmuş çiçeğe baktığı belirtildi.

Haberler 21.02.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesindeki terör saldrsnda kediyi doyurmak isterken ehit olan 11 yandaki Ahmet Oktay Günakn, saldrdan birkaç gün önce de okula getirdii solmu çiçee bakt belirtildi.

Saldrnn yaand bölgeye yaklak 200 metre mesafede bulunan Yeniehir Ortaokulu 5-F snfnda örenim gören ehit Günak, snf arkadalar ve öretmenlerince anld.

Sra arkada Ozan Solmu, arkadan kaybetmenin acsn yaadklarn söyledi.

Birlikte sürekli maç yaptklarn ifade eden Solmu, En son maçta bize çok gol atmlard. Ahmet ile benim 6-7 golümüz vard, herkes maçta bizi konuuyordu. Bir kere de kongre ödevi yapmtk o zaman da çok elenmitik. Futbol turnuvalarnda birbirimize taktik veriyorduk çok iyi bir insand. dedi.

Örencilerden eyma Nur Seyfiolu da Ahmetin herkesle çok iyi geçindiini belirterek, Bize hep komik eyler anlatyordu, çok iyi bir arkadat. ifadesini kulland.

- Solmu çiçei yaatrm demi

Snf öretmeni Pnar Sakzc da Ahmet Oktayn arkadalarna yardm etmeyi çok sevdiini ve temiz kalpli bir örenci olduunu dile getirdi.

Meslek hayatnn en zor günlerinden birini geçirdiini ve acsn tarif edecek kelime bulamadn vurgulayan Sakzc, gözya içinde unlar anlatt:

Olay yaanmadan birkaç gün önce Ahmet Oktay bu büyük saks ile snfa geldi, baktm çiçee ölmü gibiydi, Oktay, bunun yapraklar solmu sanki dedim, öretmenim yamur vurmu ondan böyle ben yaatrm dedi. Ondan sonra maalesef iki gün sonra ehit haberi geldi çok üzgünüz hepimizin ba sa olsun. Okula getridii saks patlamann etkisiyle dümü krlm. Oktaymn çiçeinin yaamasna bile izin vermediler.

- Ad okula verilecek

lçe Milli Eitim ube Müdürü lyas Koyuncu da terör örgütlerinin asla amaçlarna ulaamayacan söyledi.

Bizler bir ölür bin diriliriz diyen Koyuncu, Biz onu görmesek de Ahmet yaayacaktr. Onlar bu hainlikleriyle yok olup gidecekler. Ama Ahmet Oktaylar sürekli yaayacak. l Milli Eitim Müdürümüz evket Turann talimatyla ilçemizde yeni açlacak okula Ahmet Oktay Günak ismi verilecek ve sürekli adn yaatacaz. dedi.

anlurfann Viranehir ilçesinde 17 ubat 2017 tarihinde Yeniehir Mahallesindeki Savclar Sitesine bomba yüklü araçla yaplan terör saldrsnda 2 kii ehit olmu, 48 kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git