Sınır duvarı bitiriliyor!

TOKİ tarafından inşa edilen Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti İran'ın ise yüzde 55'i bitti.

Haberler 07.09.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOPLU Konut daresi (TOK) tarafndan Suriye snrnda yaplan duvarn yüzde 93ü, ran snrndaki duvarn ise yüzde 55i tamamland.

Suriye snrnda yaplan güvenlik duvar ve yolu neredeyse bitmek üzere ancak güvenlik gerekçeleriyle çalmalar yava ilerliyor.

Modüler Betonarme Prefabrik Duvar, snr güvenlik ve devriye yolu, muhtelif sanat yaplar, köprü, yüksek güvenlikli kap, gözetleme kuleleri ve maynl sahalardan geçi yollarnn bulunduu Suriye snr duvarnn 564 kilometre uzunluundaki güzergahn u anda 538 ksm kapatld. Tamamlandnda çin Seddi ve ABD-Meksika snrnn ardndan dünyada üçüncü en uzun duvar olacak.

RAN SINIRINA YAPILAN 144 KLOMETRELK DUVARIN YÜZDE 55S BTT

Ar ve Idr da içeren 144 kilometrelik ran snrna yaplan duvarnda yüzde 55 tamamland 90 kilometrelik ksm kapatld. Bahar aynda da tamamen bitecei örenildi. ran snr duvar mevsim koullarna bal k aylarnda ara verilerek ilerlendii için inaat yava ilerliyor.

SINIRDA ACL DURUMLAR çN YÜKSEK GÜVENLKL KAPI NA EDLD

Snrda acil durumlarda Suriye tarafna geçmek için güvenlik duvar ve TOKI tarafndan özel olarak imal edilen Kulekollarn yan sra yüksek güvenlikli kaplar da yapld. K12 güvenlik düzeyinde, 7 bin ton arlnda bir aracn 80 kilometrelik hzla çarpmasna dirençli balistik kap kurun geçirmiyor. 5 metre geniliinde ve 3.20 metre uzunluunda olan kapdan Suriye snrnda 44, ran snrnda ise 15 adet var.

GAZANTEP-KLS SINIR HATTINDA 22 KULEKOL YAPILDI

Suriye-ran snrn kapsayan güvenlik hatt projesi kapsamnda güvenlik duvarnn yan sra Gaziantep-Kilis snr hattnda 22 Kulekol yapld. Kulekollarn içinde askerlerin ihtiyaç duyduu her ey yer alyor. Snr daha güvenli hale getirmek ve yasad geçileri önlemek için 15 metre yüksekliinde ve 5 katl ina edilen Kulekollarn, duvarlar havan ve roket saldrlarna kar dayankl özel bir malzemeyle örüldü. Binadaki bütün camlar kurun geçirmez, kaplarn tamam ise çelikten yapld.

Ana Sayfaya Git