Sınırsız sanat!

Mardin'de bir araya gelen gençler, sosyal medyadan duyurusunu yaptıkları çalışma kapsamında topladıkları, kenti konu alan fotoğraflarla 13 metrekarelik dükkanda sergi açarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haberler 17.10.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentteki, fotoraf, heykel ve görsel öyküleme gibi farkl ilgi alanlar olan gençler kolektif sanat için bir araya geldi.

Mardini anlatan fotoraflardan oluan bir sergi açmak isteyen gençler, sosyal medyadan duyurduklar bu çalma için destek istedi.

Ksa sürede sergiye, çocukluk ve ilk gençlik yllar Mardinde geçen air-yazar Murathan Mungann iirlerinden alntlarla 74 fotoraf paylamnda bulunuldu.

Bu fotoraflar, kentteki zanaatkarlarn, özellikle bakr ve camalt ustalarnn bulunduu tarihi Revakl çardaki mekanda kiralanan 13 metrekarelik dükkanda sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Komunun Olu Murathan Mungan ismiyle açlan sergi büyük ilgi, fotoraflar da büyük beeni gördü. Gençler, tarihi çardaki bu dükkann nice kolektif sanat etkinliklerine ev sahiplii yapmasn hedefliyor.

Fotoraf sanatçs Ömer Klç 13 metrekareye sdrdklar snrsz sanat AA muhabirine anlatt.

Mardinde ortak çalma kültürünü gelitirmek amacyla kolektif sanat üreticilerinin bir araya gelecei bir ortam oluturmak istediklerini belirten Klç, bu kapsamda tarihi çardan bir dükkan kiraladklarn söyledi.

Klç, sanatsal aktiviteler için mekan salamak amacyla baladklar çalmada ilk kolektif çalmalarnn, Komunun Olu Murathan Mungan Sergisi olduunu vurgulad.

Sosyal medyadan çar yaptk. Orada yaynlanan fotoraflar üzerinden bir sergi açtk. 10-15 ebadnda 74 fotoraf seçtik. smi dükkann ölçülerinden çkyor. diyen Klç, küçük bir yerde bir eyler üretmeye çaltklarn aktard.

Klç, 13 metrekareye çok fazla duygu ve düünce yükledik. Burada bir ironi de var. 13 metrekarelik alana smayacak kadar çok insanz. Burada, küçük bir yerden büyük üretimler yapmak istiyoruz. Bir eylerin üretilmesini istiyor, bunun için çabalyoruz. dedi.

- Sanatsal faaliyetlere ev sahiplii yapacak

Heykeltra Canan Budak da serginin birbirini tanmayan birçok insan bir araya getirdiini belirtti.

Sergideki fotoraflarn profesyonel çekilmediine iaret eden Budak, bu çalmada var olan dinamikleri deerlendirmek istediklerini aktard.

Budak, küçük bir alana 74 çalma sdrdklarna dikkati çekerek, Buras artk sanatsal faaliyetlere ev sahiplii yapacak. Sanat üreticilerine mekan salamak istiyoruz. Mardinde sanatn konuulduu mekanlarn eksikliini fark ediyoruz. Kolektif sanat çalmalar çok az. Amacmz kimseden destek almadan böyle bir yerde sanat yapmak ve yaptrmak. ifadelerini kulland.

Sergide çektii ve sosyal medyadan paylat fotoraf sergilenen Serpil Demirel, eserinin sergide yer almasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Demirel, Mardinde bu tür sanat aktivitelerine ihtiyaç olduunu anlatarak, alan küçük olsa da serginin anlamnn içerii ile snrlar atn kaydetti.

Sergiyi gezen vatandalardan Demet Fideolu, tarihi çary gezerken serginin ilgisini çektiini belirtti.

Fideolu, sergiyi çok beendiklerini ifade ederek, Her bir fotorafn sahibi farkl bir sanatçym. çok beendim çok güzel buldum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git