Şırnak'ta çekilen "Nuh'un Gemisi Cudi'de" filmi izleyici ile buluştu.

Şırnak'ta çekilen ve kenti konu alan ilk uzun metrajlı film olma özelliği taşıyan "Nuh'un Gemisi Cudi"de filmi dün saat 20.00'de TRT 1'de ilk kez seyirciyle buluştu.

Haberler 24.07.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapmcln Bülent Durgunun üstlendii film, gizli bir görev için rnaka gönderilen Amerikal profesör Robert ile asistan arkeolog Marynin Nuhun gemisini ararken yaadklar ve Marynin rnakl Aliye ak olmasn konu alyor.

Filmin baz sahneleri, huzura kavuan Cudi Da eteklerinde çekildi.

Oyunculardan Fatih Doan, komedi ve macera türündeki filmin çekimleri srasnda yaadklarn ve rnak ile ilgili izlenimlerini anlatt. Doan, film teklifini geçen sene memleketi Elazda bulunduu srada yapmc Bülent Durgundan aldn, senaryoyu beenince de kabul ettiini söyledi.

ZLEYC BEENYLE ZLEYECEK

Filmde Cemil karakterini oynadn, bir de Ali karakterinin olduunu ve bu iki ismin çok yakn iki dost olduunu dile getiren Doan, rnakl iki genç ve hayata dair hayalleri var. Filmde balarna birçok komik ve aksiyonlu macera geliyor. Film Anadolunun güzel bir ili olan rnakta geçiyor. Buraya Amerikadan iki yabanc geliyor. Ali, Cemil, yöre insan ve belediye bakan ile karlayorlar ve bir curcuna, komedi balyor. çok keyifli. Film inanlmaz sürpriz yerlere gidiyor. zleyici çok beeni ile izleyecek diye umuyorum. Biz çekerken gerçekten çok elenip, güldük. diye konutu.

Doan, sinema filmi yapmann bal bana zor bir i olduuna iaret ederek, yapmc Bülent Durgunun bu anlamda zoru baardn aktard.

rnakta ilk kez profesyonel bir sinema çekilmi oldu. stanbulda birçok imkan elinizin altnda ama bu seti, oyuncular, prodüksiyonu alp rnaka götürüp çekmek özveri istiyor. diyen Doan, rnaka gidecekleri zaman ilk etapta kafasnda birçok soru iareti olduunu belirtti.

IRNAKTA çOK MODERN BR EHRLE KARILATIK

Doan, öyle konutu:

stanbulda deil de rnakta bir film çekeceksiniz. Bu durumda insan düünüyor, Acaba nasl bir yere gidiyorum? diye. Bülent Bey beni aradnda, çiniz rahat olsun çok güzel bir ehre gidiyoruz. dedi. Biz de mutlu bir ekilde rnaka doru yola çktk. Bölgenin geçmi dönemde yaad skntlar düünürken rnaka gittik. Havalimannda bizi çok scak karladlar. rnaka ayak bastmzda çok keyifli bir hissiyat olutu. Sonra çekim baladnda rnakl vatandalarmz oradaki insanlar çok yakndan ilgilendiler. Bizler çok mutlu olduk. çekimlerin bu kadar keyifli ve hzl geçeceini tahmin etmiyorduk. rnakta çok modern bir ehirle karlatk. mkanlar çok güzel, halk harikayd. Yöreden de birçok kii filmde oynad. nanyorum ki rnaktan ve bölgeden çok yetenekli insanlar güzel yerlere gelecekler. çekimler bittikten sonra dönerken hüzünlü bir an yaand.

BU ADIMIN DEVAMINI DER YAPIMCILAR DA GETRECEK

Cudi Dann eteklerinde gönül rahatl ile çekimleri yaptk. Biz çok mutluyduk. rnakta yaayan insanlar da çok mutlu oldu. Yapmcmz Bülent Beyin bu oluturduu ilk admn devamn dier yapmclar da getirecek. Bu örnek tekil edecek. rnak ve çevre illerin o kadar güzel corafyalar var ki sanat, sinema ve tiyatro ile eminim ki buluturacaklar. ifadelerini kullanan Doan, yöre insan ile büyük bir uyum saladklarn kaydetti.

Fatih Doan, filmin rnakta çekilmesinin kendisine avantaj saladn, stanbul dnda dokusu bambaka bir ehirde çekilen filmde rol almann mutluluunu yaadn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git