Şırnak'ta Cudi Dağı manzaralı piknik keyfi

ŞIRNAK'ta birçok kişi, hafta sonunu Cudi Dağı manzaralı piknik alanında geçirdi. Bahardan kalma bir günde yaşlı- genç, kadın- erkek yüzlerce kişi, 83 dönümlük arsa üzerinde kurulan Şehr-i Nuh Rekreasyon ve Mesire alanında piknik yaparak, Cudi Dağı'nı izlemenin keyfini çıkardı. Vali Mehmet Aktaş ve protokol üyeleri de çok sayıda kişi ile bir araya gelerek piknik yaptı.

Haberler 05.12.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem terör ve iddet olaylarnn sk görüldüü rnakta huzur ve güvenin salanmas ardndan kentte oturanlar Cudi Da karsnda bulunan alanda temiz hava alp piknik yapyor. rnak Belediyesi, Özel dare ve Dicle Kalknma Ajansnn (DKA) desteiyle yaklak 4.5 milyon lira harcanarak oluturulan Uludere Caddesi üzerindeki Yeilyurt Mahallesinde 83 dönüm arsa üzerine kurulu ehr-i Nuh Rekreasyon ve Mesire Alan hafta sonu bölgede oturanlarn urak yeri oldu. çocuk ve gençler, oluturulan oyun alanlarnda spor yaparak zaman geçirirken, 68 dönümü yeil alandan oluan mekanda yürüyü ve kou parkuru, çocuk oyun ve etkinlik alan, amfi, futbol, voleybol ve basketbol sahalar ile 3 bin metrekarelik gölet bulunuyor.

CUD DAI MANZARALI

Vali Mehmer Akta, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile birlikte hafta sonunda mesire alann ziyaret ederek burada bulunanlarla çay içti. Mesire alann dolaarak piknik yapanlarla sohbet eden Vali Akta, engelli, yal ve çocuklarla ilgilenerek skntlar olup- olmadn sordu. Gazetecilere konuan Vali Akta, mesire alannn bir yl içerisinde tamamlandn belirterek, öyle dedi:

Buray bir yl içerisinde l Özel daresi, Dicle Kalknma Ajansnn ibirlii ile yaptk. Yaklak 83 dönümlük alan üzerine 4.5 milyon lira harcanarak yapld. Gördüünüz gibi mevsimin k olmasna ramen alann güzel olmasn frsat bilen vatandalarmz buray doldurmular. Tam bir enlik alan gibi. rnak için gerçekten çok deerli, çok önemli bir yer oldu. Burann faaliyete geçmesinde emei olan tüm arkadalarmza teekkür ediyorum. nallah buras her zaman insanlarmza en üst düzeyde hizmet eder. nsanlarmz burada çoluk çocuk, genç yal, kadn- erkek ailece gelip piknik yapyorlar eleniyorlar. Dostluklarn muhabbetlerini gelitiriyorlar. çok deerli bir alan oldu. rnakmza hayrl uurlu olsun.

MESRE ALANLARI YARATMAK

Hafta sonunu mesire alannda geçirenlerden enol Uysal, Mesire alan rnaka kazandrld için devletimize ve valimize teekkür ediyoruz. Gerçekten yllardr eksikliini hissettiimiz alanlardan biriydi. rnakta sosyal faaliyetler neredeyse yok denecek kadar az. Bu yüzden ite kalabal görüyorsunuz. Her hafta sonu kalabalk oluyor. Oturma yeri bulunamyor. çok memnunuz. Böyle alanlarn sosyal faaliyetlerin rnaka kazandrlmas her alanda bir çok eyi deitirecektir diye konutu. rnakta 2 yldan bu yana görev yaptn anlatan Dr. Esra ahin ise öyle dedi:

rnakl deilim. u anda Aralk aynda, bahardan kalma bir gün yayoruz. Böyle güzel bir mesire alanyla sosyal hayatmza da katkda bulunuyoruz. Mesire alanmz çok kalabalk. çocuk, genç, yallar var. Burada biraz önce gezerken bir çok engelliyide faaliyetlerini, egzersizlerini yaparken mutlu bir ekilde görmek beni çok mutlu etti. Böyle bir alan bize kazandran tüm yetkililere teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git