Şırnak'taki FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin dava

Dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı tümgeneral Abdullah Baysar'ın da aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 427 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 09.05.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) darbe giriimiyle ilgili aralarnda meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Snr Tümen Komutan tümgeneral Abdullah Baysarn da yer ald 20si tutuklu 427 sann yarglanmasna devam edildi.

Adana 12. Ar Ceza Mahkemesince sank saysnn fazla olmas nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesinde salonunda görülen durumaya 13 tutuklu sank ve avukatlar katld.

Durumada hakknda anayasay ihlal suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas istenen tutuklu sanklardan eski çakrsöüt Jandarma Tugay Komutan Yardmcs Albay Sedat Doanarslann savunmas alnd.

Suçlamalar kabul etmediini ve 15 Temmuz gecesi darbe giriimine ilikin kimseyle konumadn öne süren Doanarslan, dönemin tugay komutan Ali Osman Gürcan tarafndan kendisine bir görev verilmediini iddia etti.

Gürcann odasna üçüncü tabur komutan Murat Yldrm tarafndan telefonla aranarak çarldn ifade eden Doanarslan, TRT spikeri darbe bildirisi okurken alklamadm. Darbe lehine hiçbir eylemim yoktur. Böyle bir heves içerisine girmedim. FETÖ terör örgütü üyesi deilim. Bu hain örgütü ve hain darbe giriimini lanetliyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. dedi.

Mahkeme bakannn, Rütbeli birisi olarak o gece darbe giriimi olduunu örenince tam teçhizatl hazr bekleyen birinci ve ikinci tabura neden daln demedin? Böyle bir emir verebilirdin. demesi üzerine, Doanarslan taburlarn ne amaçla yola çktn bilmediini savundu.

Durumada savunma yapan tutuklu sank eski Yüzba Kerem Salkal ise Ankaraya gidilecei yönünde bilgi sahibi olmadn ve aleyhinde ifade veren ahslarn beyanlarn kabul etmediini söyledi.

Skyönetim emirlerini görmediini öne süren Salkal, öyle devam etti:

Ben iddianamede belirtildii üzere cebir ve tehdit yanls sözler etmedim. Benim darbeyi örendiim zaman dilimi gece 02.30dur. Darbenin içerisinde yer almadm. Kurmaylk snavna dört defa girdim ve mülakatta baarsz oldum. Ben o gece tugay darsna çkmadm. FETÖ/PDY terör örgütüyle alakam irtibatm yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.

Ana Sayfaya Git