Sisi zulmü!

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları Mısır'daki idamları kınadı.

Haberler 01.03.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medrese Alimleri Vakf (MEDAV) Bakan Tayyip Elçi, küresel güçlerin planlar ve bölge ülkelerinin desteiyle seçilmi meru Cumhurbakan Muhammed Mursiyi darbeyle devirdikten sonra çok sayda Müslüman katleden ve binlercesini de zindana atan Sisinin ksa süre önce 9 masumu daha idam ettiini belirtti. Msr topraklarnda tarih boyunca büyük zulümler yaandna iaret eden Elçi, öyle konutu:

Msrn son firavunu Sisi, Cumhurbakan Muhammed Mursiyi zindana attrm ve bu zulme kar direnen binlerce Müslüman kardeimize uygulad ikence ve zulme pervaszca devam etmitir. En son 9 kardeimizi hakszca idam etti. Sisi, firavunlarn yolunda zulme devam ediyor. Oradaki firavunun karsnda olduumuzu her ekilde dile getirmeliyiz.

Elçi, batl ülkelerin Msrdaki katliamlara sessiz kaldn ifade ederek slam ülkelerinin bu gidiat engellemesi için çaba göstermesini istedi. slam birlii Tekilatnn da Msrdaki zulme sesiz kaldn vurgulayan Elçi, öyle devam etti:

Ümmetin birer evlad olarak bu yaanan zulme kar meru yollarla sesimiz çkt kadar her türlü etkinlii yapmalyz. Bunun hiçbir hakl gerekçesi yoktur. Bu uygulamalar lanetliyoruz. Bir köpek veya kedi dahi zarar gördüünde batl ülkelerdeki kurulular dünyay ayaa kaldrrken yüzlerce Müslüman haksz yere katledilirken sesiz kalyor.

Elçi, Suudi Arabistan, Birleik Arap Emirlikleri ve baz slam ülkelerin yöneticilerinin ABD ve srailin maas olarak kendi ülkelerindeki Müslümanlara zulmettiini aktard.

- Hakim klkl cellatlarn vermi olduu bir karardr

nsan Haklar Cemiyeti Bakan Mehmet Karada ise darbenin ardndan çok sayda kiinin katledildiine dikkati çekerek Nedense bu darbe dünyada sessizce geçitirilmeye çalld. ABD ve onun güdümünde olan baz Arap ülkeleri darbeye açk destek verdiler. dedi.

Msrdaki idamlar protesto ettiklerini vurgulayan Karada, Eli kanl Sisinin talimatlar dorultusunda hareket eden hakim klkl cellatlarn vermi olduu bir karar. Bunun hukukla izah edilecek bir taraf yok. Bu tamamen bir cinayettir. Bunu lanetliyoruz. Zulüm üzerine tesis edilmi bir iktidarn ve bir diktatörün yönetiminin uzun süreli olmayacan biliyoruz. deerlendirmesini yapt.

Müslüman ülkelerin bu katliam karsnda yeterli tepkiyi göstermediini anlatan Karada, ABD ve onun ibirliindeki rejimlerin sesiz kalmas anlalabilir. Hiç olmasa slam ülkeleri gerekli tepkiyi göstermeliydi. nsan Haklar Cemiyeti olarak bu zulmü lanetliyoruz. diye konutu.

Özgür-Der Diyarbakr ube Bakan Süleyman Nazlcan da dünyann gözü önünde Sisinin cinayet ilediini belirterek Müslüman ülkelerin bu zulme sesiz kalmamasn istedi. Nazlcan, zulmün durmas için Müslümanlarn Sisiye ve onun destekçilerine kar birlikte harekat etmeleri çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git