Sistematik işkence yok

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, durdurdukları araçtaki 3 kişiyi darp eden askerler hakkında açtığı soruşturmaya, “sistematik işkence yapmadıkları” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Haberler 12.10.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde 2016da bombal araç ihbar üzerine durdurulan araçta askerlerce darp edilerek gözaltna alnan Ömer imek ve 2 arkada, 1 yl tutuklu kaldktan sonra serbest brakld. imekin avukat Abdullah Zeytun, müvekkilinin göz atna alnrken ve karakolda sistematik bir ekilde ikenceye maruz kaldn belirterek Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ihbarda bulundu.

Ancak savc, haklarnda açlan davadan beraat eden imek ve 2 arkadann sadece gözaltna alnrken darp edildiklerini savunarak kovuturmaya yer olmadna karar verdi.

SSTEMATK KENCE OLMADI

Haklarnda açlan davada tutuklanarak bir yl kaldklar Diyarbakr D Tipi Cezaevinde 2017 ylnda tahliye olan imek ve 2 arkada 2019da beraat etti. imekin avukat Abdullah Zeytun, müvekkilinin darp edilerek gözaltna alndn ve götürüldüü karakolda da sistematik ikenceye maruz kaldn belirterek Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ihbarda bulundu. Ancak Bismil Cumhuriyet Basavcl, ihbar üzerine aracn durdurulmak istendii ancak durmamasnn üzerine askerlerin zor kullanarak arac durdurduunu ve ahslarn kontrol altna aldn ifade ederek, avukatlarn iddias aksine sistematik bir ikencenin yaplmad ve aldrlan doktor raporlarnda yaralanmalarn basit düzeyde olduu gerekçesiyle kovuturmaya yer olmadn kararlatrd.

Ana Sayfaya Git