Siverekliler öfke dolu!

Siverek’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile görüşerek hızlı tren güzergâhının değişmesi başta olmak üzere sorunlarının çözülmesini istedi.

Haberler 29.07.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverekte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluu temsilcileri, kentlerinde yaadklar sorunlara dikkat çekmek ve çözüm bulmak amacyla anlurfadaki siyasi parti temsilcileri ile bir görüme gerçekletirdi.

Sivereki l Yapma ve Kalkndrma Dernei (SVL-DER) Bakan Ayhan Ekinci, Siverek Terziler Esnaf ve Sanatkrlar Odas Bakan Mehmet Hanifi Ay, Frat Gezginler Kulübü Bakan Ferit Akçal ve SVL-DER E Bakan Onur bilenden oluan heyet, ilk olarak MHP anlurfa l Bakan Mahmut Güne ile görütü.

Heyet daha sonra Ak Parti anlurfa l Bakanlna geçerek Ak Parti anlurfa l Bakan Bahattin Yldz ile görütü. Sivereki l Yapma ve Kalkndrma Dernei (SVL-DER) Bakan Ayhan Ekinci, görümeler srasnda sorunlarn iletme imkn bulduklarn ifade etti.

Hzl tren güzerghnn deimesini kabul edemeyiz

Hzl tren projesinde Siverekten geçen güzerghn deitiini ifade eden Ekinci, Siverekin sorunlar ile ilgili bir dizi görümeler yaptk çünkü sorunlarmz ile ilgili yetkililere ulaamyorduk. Parti il bakanlarn arayarak Siverekin sorunlarn dile getirmeye çaltk. Öncellikle anlurfa MHP l Bakanln ziyaret ettik. Siverekin sorunlar ile ilgili en önemli sorunumuz; hzl tren istasyonu güzerghnn deimesinden dolaydr. Güzerghn Viranehir üzerinden olacan örendik. Biz bunu kabul edemeyiz. Bunun ile ilgili sivil toplum kurulular ile bir araya gelerek bu sorunun üzerine gitme karar aldk. çünkü bu büyük bir hakszlktr. Dönemin Babakan olan Binali Yldrmn açklad projede güzerghn Gaziantep, anlurfa, Siverek, Diyarbakr ve Mardinden geçecei söylenmiti. Bu Siverek için yüzyln projesi olarak kabul ediliyordu. çünkü Siverek için büyük bir ekonomi kaynayd. Güzerghn deimesinin bizi derinden üzdüünü MHP l Bakanna söyledik. Onlar da bu konunun takipçisi olacaklarn, 350 bin nüfuslu bir kentin böyle bir hakszla uramasnn kabul edilemeyeceini ifade ettiler. diye konutu.

Siverekliler hzl tren güzerghnn deimesine tepki gösterdi

Ayhan Ekinci

çme suyu projesi yarda kald

Frattan Sivereke çekilecek içme suyu projesinin yarda kaldn belirten Ekinci, çme suyu ile alakal sorunlarmz var. Devlet Su lerinin ihalesini yapt Frattan çme Suyu Projesi yüzde 65i tamamlanmasna ramen yarda kald. Bu projenin devam etmemesi demek trilyonlarn yere gömülmesi demektir. çünkü proje çürümeye mahkm olacak ya da baz art niyetli insanlarn buradaki malzemelere zarar vereceini düünüyoruz. MHP l Bakan ve AK Parti l Bakan ile yaptmz görümelerde bu sorunlarn üzerine gidilmesini, bir an evvel yeniden ihalenin yaplarak projenin tamamlanmas gerektiini söyledik. Siverekte çok büyük bir su sorunu var. Vatandalar da bu su sorununa tepki gösteriyorlar. Vatandalar su sorununa dayanamaz hale geldi. Bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerekir. eklinde konutu.

Vatandalar sorunlardan çok ikyetçi

Sorunlarna çözüm bulmak amacyla siyasi parti temsilcileriyle görütüklerini vurgulayan Ekinci, anlurfa Büyükehir Belediyesi ve Siverek Belediyesinin anlamazlk içerisinde olduunu görüyoruz. Yollarn ve kaldrmlarn harabe halde olduunu görüyoruz. Vatandalarmz bu sorunlardan çok rahatsz. Bizler de vatandalarn sesi olarak bu sorunlarmz dile getirmek için MHP l Bakan ve Ak Parti l Bakan ile görümelerimizi saladk. Onlar da bizlere geri dönü yapacaklarna dair söz verdiler. Biz SVL-DER olarak bu konunun takipçisi olacamz ve bu sorunlarn üzerine gideceimizi kamuoyu ile paylamak istiyoruz. ifadelerini kulland.

Muhtarlarn belediye önünde eylem yapmasnn hakl nedenleri var

Siverekteki muhtarlarn Siverek Belediyesi önünde yaptklar oturma eylemine dikkat çeken Ekinci, Muhtarlarn yapt eylem, ön görümeler yapldktan sonra oturma eylemine geçmeleri gerektiini düünüyorum. Tabi ki muhtarlarn hakl nedenleri vard. Mahalle sakinlerinin su skntsn muhtarlara iletmesi, muhtarlar bu eyleme sevk etti. Gönül ister ki her ey diyalogla olsun. Yetkililer bu konuda duyarl olsun, bu tür sorunlarn medyaya yansmadan çözülmesini istiyoruz. nsanlarmz bu ekilde zora sokanlarda yine yetkililerdir. Yetkililerin sesimizi duymas lazm. diye konutu.

çok lüks bir ey istemiyoruz

Siverekte turizme kazandrlacak güzellikler olduunu ifade eden Ekinci, Evet, pandemi var, memleketimizde büyük skntlar var. Dümanlarmz çok dorudur ama nitekim içme suyu diyoruz, yol diyoruz. Bunlar acilen yaplmas gereken eylerdir. Biz çok lüks bir ey istemiyoruz. Bugün Takoran Vadisinin turizme kazandrlmas gerekir. Takoranda vatandalarn gelip, dinlenebilecei park ve bahçelerin yaplmasn talep ediyoruz. Belki çok küçük bütçelerle buras canlandrlabilir. Buralar canland zaman iletmeciler buralar daha çok canlandracak. Ne olacak? Daha büyük kazanmlar elde edeceiz. Burada hem vatandamz hem de Urfa ve memleketimiz kazanacak. Bizim taleplerimiz kendi ahsmz için deil, memleketimiz ve vatandalarmz içindir. Vatandalarmzn bize söyledikleri sorunlar dile getiriyoruz. Umarm bu sorunlar yava yava aarz. dedi.

Ana Sayfaya Git