"Sivilleri hedef alıyorlar"

YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sivillere yönelik havan mermili saldırılarında yaralananlar ile şehit yakınları teröre tepki gösterdi.

Haberler 18.10.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn Suriyede igali altndaki bölgeden Mardinin Kzltepe ilçesinde sivillere yönelik yapt havan mermili saldrlarda yaralananlar ve ehit yaknlar terörü knad.

YPG/PKKnn Suriyede igali altndaki bölgeden Mardinin Kzltepe ilçesinde sivillere yönelik düzenledii havanl saldrda yaralananlarn tedavisi Diyarbakr ve Mardindeki hastanelerde sürüyor.

- Her zaman devletimizin yanndayz

Saldrda yaralanan ve tedavisi Kzltepe Devlet Hastanesinde süren güvenlik korucusu Bedrettin Güzel, AA muhabirine yapt açklamada, köyde bir anda patlama sesi geldiini, sivillerin patlamann olduu yere kotuunu belirtti.

Vatandalar geri döndürmek için arkalarndan kotuklarn anlatan Güzel, daha sonra ikinci patlamann meydana geldiini, bu srada çevresindeki herkesin yere dütüünü anlatt.

Patlamada kendisinin de yaralandn, salk ekipleri ve karakolu aradklarn ifade eden Güzel, öyle dedi:

Yarallar hastaneye götürdük. Ben de yaralandm ama ilk bata hissetmiyordum. Sonra kendimin yaralandn hissettim, yere çöktüm ve kalkamadm.

Bata Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta ve Vali Mustafa Yaman olmak üzere kendilerini yalnz brakmayan devlet yetkililerine teekkür eden Güzel, Vatan sa olsun. Mehmetçiklerimiz snrda 7 gün 24 saat nöbetteler. Allah onlardan raz olsun bizi hiçbir zaman yalnz brakmyorlar. dedi.

- nallah bunlarn sonu gelecek

Saldrda kardei yaralanan Necmettin Güzel de köyün yaknlarnda otururken patlama sesiyle irkildiklerini, apar topar havanlarn atld yere gittiklerini belirterek, Kalleçe sivilleri hedef alyorlar. çoluk çocuk hayvan herkesi hedef alyorlar. Bu kalleçe. nallah bunlarn sonu gelecek. Bu siyonist rejimin sonu gelecek. diye konutu.

Kendilerine yardmc olan herkese teekkür eden Güzel, Askerlerimiz, orada operasyonda. Biran önce orada terörü bitirecekler. deerlendirmesinde bulundu.

- Havan mermisi bir ailenin içine dütü

Saldrda ehit olan 7 çocuk babas Halil Türkolu (55) ve yeeni Bedran Türkolunun (18) yaknlar, Kzltepe ilçesine bal pek Mahallesinde taziye evinde basal ziyaretlerini kabul ediyor.

Halil Türkolunun kardei Mecid Türkolu, aclarnn büyük olduunu ve bunun ancak paylaarak hafifleyebileceini dile getirdi.

Saldr ann anlatan Türkolu, Patlama sesi gelince kotuk, kimse yaralanmamt. Ben de Kaçn bunlar bir tane daha atacaklar. dedim. Tam o srada ikincisi atld. kincisi tam kalabaln içine dütü. Aabeyim ve yeenim hayatn kaybetti. Aabeyimin çocuklar da yaral. Havan mermisi bir ailenin içine dütü. diye konutu.

- Bisikletle gezdii srada saldrya maruz kalm

Saldrda yaralanan 11 yandaki brahim Ylmaz ve 36 yandaki Hayriye Türkolunun sevk edildikleri Diyarbakr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri youn bakm servisinde devam ediyor.

Ylmazn babas Seyfettin Ylmaz, Olumun eli dikildi. Ama eskisi gibi olmayacak. Daha 11 yanda ve 6. snf örencisi. Olum bisikletle gezdii srada havan mermisinin bir parças koluna isabet etmi. Allah yardm etsin. Acmz çok büyük. ifadesini kulland.

Suriye tarafndan terör örgütü PKK/PYD-YPG mensuplarnca Mardinin Kzltepe ilçesinin Talca ve Otluk krsal mahallelerine siviller hedef alnarak atlan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu 2 kii ehit olmu, 12 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git