Siyasi analiz komisyonu!

Anayasa değişikliği halk oylamasının ardından, AK Parti Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında 11 kişiden oluşan "Siyasi Analiz" komisyonu kuruldu.

Haberler 02.05.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti yönetimi, 16 Nisanda gerçekletirilen halk oylamasnn sonuçlarn siyasi açdan analiz etmek amacyla çalmalara balad.

Edinilen bilgiye göre Babakan Binali Yldrm, 16 Nisanda yaplan anayasa deiiklii halk oylamasnda Hayr orannn önde çkt Ankara, stanbul, zmir ve Antalyadaki sonuçlar bata olmak üzere, halk oylamas sonuçlarnn tüm yönleriyle deerlendirilmesi talimatn verdi.

Halk oylamasnda, halkn verdii mesaj doru okumak ve seçim sonuçlarnn tüm yönleriyle deerlendirilmesi amacyla AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yazcnn bakanlnda kurulan özel komisyon çalmalarna balad.

- 11 kiilik komisyon

Yazc bakanlndaki 11 kiilik Siyasi Analiz komisyonunda, Babakan Yardmcs Nurettin Canikli, Adalet Bakan Bekir Bozda, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Genel Bakan Yardmclar Mustafa Ata, Cevdet Ylmaz, Erol Kaya, Nükhet Hotar, Fatih ahin, Mehdi Eker ve Ahmet Sorgun görev yapacak.

AK Partinin oy orannn yüksek olduu büyük ehirlerde ve baz illerde neden Hayr çktn aratracak komisyon, Hayr ve Evet oylarnn detayl analizini yapacak.

Bu kapsamda, halk oylamas sonuçlar Türkiye genelinde, 7 bölgede aratrlacak.

Evet yüzdesi 51,41, Hayr yüzdesi 48,59 olarak gerçekleen halk oylamasnn nedenleri ele alnacak.

Seçmenin anayasa deiiklii halk oylamasndaki eilimine ilikin sorulara yant aranacak çalma kapsamnda, il ve ilçe tekilatlar, belediyeler ile genel merkezin performans da ölçülecek. Milletvekillerinin seçim bölgelerinde ne kadar etkili olduklar da deerlendirilecek.

Sonuçlar birkaç hafta içinde rapor haline getirilecek. Halk oylamasna ilikin detayl incelemelerin yer alaca rapor tamamlandktan sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Yldrma sunulacak.

- Vatanda memnuniyetini artracak admlar atacaz

Babakan Yldrm, 19 Nisanda, partisinin Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda, halk oylamasndan bütün partilerin almas gereken mesajlar olduunu, AK Parti olarak kendi paylarna düen mesaj aldklarn belirtmiti.

Yldrm, Mesaj, Tamam, AK Partiye olan güven devam ediyor ancak u u hususlarda da daha dikkatli olmanz gerekiyor diye bize bir de not düüyor. Bu yüzden de gerek yerel yönetimlerde gerek tekilatlarmzda gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatanda memnuniyetini artracak ne gerekiyorsa o hususlarda admlar atacaz. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git