Siyasi kararlar iptal edilmeli!

Diyarbakır ve Batman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, düzenledikleri basın açıklamalarıyla 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebinde bulundu.

Haberler 15.02.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri, 28 ubat siyasi yarg kararlarnn iptal edilmesi talebinde bulundu.

Merkez Balar ilçesindeki nsan Haklar Ant önünde bir araya gelen aralarnda Mazlum-Der, Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen ve Özgür-Derin de bulunduu baz sivil toplum kurulular üyeleri ile yaknlar cezaevinde bulunan aileler, 28 ubat Son Olsun, Siyasi Yarg Kararlar ptal Edilsin yazl pankart ve döviz tad.

Grup adna açklama yapan Mehmet Turan, sürecin üzerinden yllar geçse de maduriyetlerin tam giderilemediini belirterek, u ifadelere yer verdi:

HESABI SYASLETRMEYN

Hesap sorulmad için 12 Eylül, 28 ubat, 28 ubat da 15 Temmuzu dourdu. Darbelerden hesap sormak, bir taraftan darbelerin bütün aktörlerinin hak ettikleri cezalara muhatap olmas dier taraftan da darbelerin madur ettii mazlumlarn üzerindeki zulmün ortadan kaldrlmas ile mümkün olabilecektir.

Turan, 28 ubat tutsaklarnn hiçbir bahane ya da erteleme olmakszn derhal serbest braklmasn beklediklerini dile getirerek, Bu süreçte örenci ve memur olup, madur edilen birçok insan hala görevlerine dönememektedir. Bu konuda var olan yasal engellerin tamamen kaldrlmasn ve bu insanlarn koulsuz olarak görevlerine iadelerinin salanmasn talep ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git