Siyasi yargı kararı iptal edilsin

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Sekreteri Kaya Kartal, "Unutulmamalıdır ki 12 Eylül'den hesap sorulmamış olması 28 Şubat'ı doğurduğu gibi 28 Şubat'tan hesap sorulmamış olması 15 Temmuz'u doğurmuştur. Darbelerden hesap sormak, darbelerin mağdur ettiği mazlumlar üzerindeki zulmün ortadan kaldırılması ile mümkün olabilecektir." dedi.

Haberler 25.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MAZLUMDER üyeleri, Siyasi yarg kararlar iptal edilsin, 28 ubat son olsun pankartlarn açarak ve üzerilerinde Yeter artk, 28 ubat mahpuslarna özgürlük yazan dövizler tayarak çalayandaki stanbul Adalet Saray önünde topland.

Burada basn açklamasn okuyan MAZLUMDER Genel Sekreteri Kartal, 28 ubatn üzerinden 21 yl geçtiini ve hayatn her alannda ciddi zararlara sebep olduunu belirtti.

28 ubat darbesinin madur ettii insanlarn haklar için hakkyla hesap sorulmadn ifade eden Kartal, öyle konutu:

20 yl aan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600e yakn mahpus ve bu mahpuslarn aileleri yönünden söz konusu darbe, halen hayat çalmaya devam etmektedir. 28 ubat brifingli yargsnn ürettii ve sonrasnda paralel yargya devrederek gelitirdii adaletsiz yarglama geleneinin maalesef baka ekillerde kendisini yinelediini, 28 ubat art uygulamalarn cezaevlerinde hortlatldn gözlemliyoruz. Hakiki bir hesaplama olmadan, adil bir yarglama düzeni de gerçeklemeyecektir. Unutulmamaldr ki 12 Eylülden hesap sorulmam olmas 28 ubat dourduu gibi 28 ubattan hesap sorulmam olmas 15 Temmuzu dourmutur. Darbelerden hesap sormak, darbelerin madur ettii mazlumlar üzerindeki zulmün ortadan kaldrlmas ile mümkün olabilecektir.

Kartal, 28 ubat siyasi yarg kararlar iptal edilsin kampanyasn üç hafta önce balattklarn, tüm MAZLUMDER ubelerinin e zamanl olarak çaramba günleri bu açklamay yaptklarn ve yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) stanbul l Bakan Erdal Elibüyük ise 28 ubat darbesinden sonra madur olanlarn haklarnn iade edilmesi ve tutuklu olanlarn yeniden yarglanmas için hükümetin adm atmas gerektiini söyledi.

Elibüyük, 28 ubatn üzerinden 21 yl geçtiini hatrlatarak, Dönemin kudretli paalar bin yl sürecek demilerdi. Kald 980 sene. Umarz ki bu i ahirete kalmadan gerek bu ie sebep olanlarn yarglanmalar gerekse haksz bir ekilde zulme maruz kalan madurlarn bir an önce haklarnn iade edilmesi ve maduriyetlerinin giderilmesi için gerekli admlar atlr. çeride olan 28 ubat madurlarn af talebi yoktur. Yeniden yarglanma istiyorlar. eklinde konutu.

Hizb-ut Tahrir davasndan 15 yl ceza alan Haluk Özdoann ei Dilek Özdoan ise Eim ceza alm durumda. Bundan dolay çok büyük skntdayz. 28 ubatn madurlarnn maduriyetlerini ortadan kaldrlmasn beklerken eime 15 yl ceza kesildi. 3 çocuum var bu maduriyetlerin giderilmesini ve yeniden yarglanmasn istiyoruz. dedi.

Grup, basn açklamasndan sonra dald.

Ana Sayfaya Git