Siyasilerden tepki yağdı!

Siyasi parti temsilcileri, bölge halkının siyasi tercihi üzerinde baskı oluşturabilmek için her türlü şiddeti uygulayan PKK'nın zor şartlarda görev yapan siyasetçileri de hedef almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Haberler 05.07.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van, Mu, Bitlis ve Hakkarideki siyasi parti temsilcileri, güvenlik güçlerinin son zamanlarda gerçekletirdii operasyonlarla ar darbe alan PKKnn, siyasetçilere yönelik saldrlarn lanetledi.

Siyasi parti temsilcileri, bölge halknn siyasi tercihi üzerinde bask oluturabilmek için her türlü iddeti uygulayan terör örgütünün, zor artlarda görev yapan siyasetçileri de hedef almasnn kabul edilemez olduunu vurgulad.

Diyarbakrda AK Parti Lice lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercann ve Vann Özalp ilçesinde AK Parti lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahinin PKKl teröristlerce katledilmesine tepki gösteren siyasiler, bölgede güç kaybeden terör örgütünün siyasetçileri hedef almasn son çrpnlar olarak deerlendirdi.

- En büyük engel olarak AK Partiyi görüyorlar

AK Parti Van l Bakan Zahir Soanda, AA muhabirine, sürekli kan kaybeden terör örgütü PKK ve yandalarnn, millet ve devletin el ele vermesinden rahatsz olduu için sivil siyaseti hedef aldn söyledi.

Van tekilat olarak son dönemde teröre 5 ehit verdiklerini belirten Soanda, u deerlendirmelerde bulundu:

Kobani olaylar srasnda bütün tekilatlarmz yakld, ykld. AK Parti bölgede birlik ve beraberliin çimentosudur. Bu amaçla siyaset yapyoruz. Terör örgütü amacna ulamasndaki en büyük engel olarak AK Partiyi görüyor ve bu nedenle AK Parti seçmenlerini ve siyasetçilerini devre d brakmay amaçlyor. CHP ve dier siyasi partilerin zaten bölgede bir varl yok. En büyük engel olarak AK Partiyi görüyorlar ancak onlar döktükleri ehitlerimizin, sivil siyasetçilerin ve aydnlarn kannda boulacaklar. Biz her daim alanda olacaz ve halkmzla siyaset yapacaz.

Soanda, yllardr saldrlara maruz kaldklarn belirterek, Referandum sürecinde sadece kadn kollar üyelerimize 23 fiziki saldr oldu. dedi.

Vanllarn teröristlere çukur kazdrmadn, devletinin yannda yer aldn aktaran Soanda, bunu kabul edemeyen terör örgütünün bu nedenle saldrlarda özellikle Van hedef aldna dikkati çekti.

- Kendileri gibi düünmeyenleri öldürüyorlar

CHP Van l Bakan Mehmet Kurukçu da bölgede siyasilere kar artan terör saldrlarnn kabul edilemez olduunu ifade etti.

Siyasetçilere saldrlar doru bulmadklarn anlatan Kurukçu, Bölgemizde siyasilere ve sivil vatandalara yaplan her türlü terör olayn lanetliyor ve knyoruz. Bölgemizde artk bu tür olaylarn yaanmasn istemiyoruz. Terörle kimse bir yere varamaz. ifadelerini kulland.

HÜDA PAR Van l Bakan Rasim Sayn ise terör örgütünün Kürt halkna korku ve bask dnda bir ey vermediini dile getirdi.

Saldrlar tasvip etmediklerini, iddetle knadklarn ve lanetlediklerini bildiren Sayn, PKK kendi dnda siyaset yapmak isteyenleri bölgede katletme politikas uyguluyor. Geçmi yllarda kendileri dnda siyaset yapan 10 Kürt siyasetçiyi katlettiler. Bunlarn dnda herhangi bir siyasi partiye mensup olmayp PKK gibi düünmeyen birçok vatandamz öldürdüler. Bunlar bu yaptklaryla halk korkutup sindirmek için bu tür eylemleri gerçekletiriyorlar. dedi.

- Görevimizi sürdürmeye devam edeceiz

AK Parti emdinli lçe Bakan Fikri Algül, bölgede özellikle AK Partili siyasetçilere yönelik saldrlarn devam ettiini anmsatt.

Algül, AK Partide siyaset yapmaya balad günden itibaren kendisine yönelik tehditlerin geldiini belirterek, unlar kaydetti:

Bunlar, AK Parti tekilatlarn siyasetten uzaklatrmaya yönelik saldrlar gerçekletiriliyor. Temel amaç budur. Ülke olarak terörle mücadelede ehitler veriyoruz. Askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi uurluyoruz. Biz de bedel ödemeye hazrz. Sonu ne olursa olsun ülkemizin birlii ve beraberlii için görevimizi sürdürmeye devam edeceiz. 16 Nisan referandumunda halkmzn PKKya kar olan tutumu net. u anda bölgedeki varl bask ve tehdit üzerinedir. Ellerindeki argümanlarla varln sürdürmeye çalyor ancak bölgede bir etkinliinin kalmadn görüyoruz.

- PKK, taeronluk yapan alçak bir örgüt

AK Parti Bitlis l Bakan Nesrullah Tanglay, kongre sürecinin açkland gün bölgede AK Parti tekilatlarna gözda verilmeye çalldn ve bunun ayn güne denk gelmesinin tesadüf olmadn söyledi.

Demokrasi platformunda beceremediler. imdi de tehdit ve suikast yapyorlar. diyen Tanglay, öyle konutu:

Bu davaya gönül vermiiz. Onlarn ölüm korkusu ve tehditleriyle bu ii kimse brakmaz. nallah bunlar bitene kadar bölgede elimizden geleni yapacaz. Terör örgütü PKK taeronluk yapan alçak bir örgüt. ki siyasetçimiz ehit edildi, bugün demokrasiden bahseden o Avrupa ülkelerinden hiç kimsenin sesi çkmad. Demek ki istekleri bu. Sktkça sivil halka ve siyasetçilere yaptklar suikastlerle seslerini duyurmaya çalyorlar. Örgütün asker ve polisin karsnda direnecek gücü kalmad. Artk elinde silah olmayan siyasileri ehit ediyorlar, katlediyorlar. antiyeleri basp içileri katlediyorlar. Yllardr bunlarn ne kadar karaktersiz ve alçak bir topluluk olduunu söylüyoruz.

Tanglay, Bunlar insanlar öldüren alçak ve erefsizlerdir. Sivil halka ve siyasilere yaplan bu hain saldrlar knyoruz. diye konutu.

HÜDA PAR Bitlis l Bakan Celal Gül ise son günlerde terör örgütünün sivillere ve siyasilere yönelik saldrlarnn toplumda infiale yol açacak bir boyuta ulatn kaydetti.

Saldrlarn amacnn PKKnn Kürt corafyasn kaosa sürüklemek istemesi olduunu ifade en Gül, Bu siyasi cinayetler, kirli ittifakn ayak sesleri gibi duruyor. Siyaset kurumunu hedef alan bu saldrlar kabul etmiyoruz, lanetliyoruz. Bu vesileyle katledilen siyasetçilerin ailelerine ve camialarna taziyelerimizi sunuyoruz. dedi.

CHP Bitlis l Bakan Metin Güzelkaya da siyasi parti temsilcilerine yönelik saldrlar knadklarn vurgulad.

- Mu

CHP l Bakan smail Adanur da terör saldrlarn knayarak, Bir siyasi parti temsilcisi hedef alnyorsa yarn ben de hedef alnabilirim. Bunlar çok doru eyler deildir. Her zaman hukuk ve demokrasi mücadelesi vereceiz. Zulümlere ve adaletsizlie kar direneceiz. Bu saldry lanetliyoruz. diye konutu.

HÜDA PAR Mu l Bakan Mehmet irin çalayan, terör örgütlerinin istikrara zarar vermek için bu tür saldrlar gerçekletirdiine iaret ederek, Bu saldrlarn bir daha yaanmamas için hükümetin tedbir almas gerekiyor. lçe bakan yardmclarna rahmet diliyorum. Terör örgütleri ülkemizin ilerlemesini engelleyemeyecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git