Sizi parçalarım!

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp'in, terör soruşturması kapsamında 5 ayrı suçtan 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davada 18 polis memuru tanık olarak dinlendi.

Haberler 23.02.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalpin, terör soruturmas kapsamnda 5 ayr suçtan 28 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davada 18 polis memuru tank olarak dinlendi.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya tutuksuz yarglanan Yiitalp katlmazken salonda avukatlar ile tank olarak dinlenen polisler hazr bulundu.

Durumada 8 ubat 2016da merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyon nedeniyle uygulanan sokaa çkma yasan protesto etmek için izinsiz gösteri ve yürüyü yapmak isteyen, aralarnda Yiitalpin de bulunduu gruba ilikin tutanakta imzas bulunan polislerin tank olarak ifadesine bavuruldu.

- 2 kiinin çantasnda patlayc bulunduu ihbar

Bir polis memuru, ifadesinde izinsiz gösteri için toplanan gruptaki 2 kiinin srt çantasnda el yapm patlayc bulunduu ihbar üzerine üphelileri takibe aldklarn belirtti.

üphelilerin bir binaya girdiklerini gördüklerini ve onlar yakaladklarn anlatan polis memuru, unlar kaydetti:

Yaklak 400 kiilik grubun içinde sank Yiitalpin de bulunduu yaklak 100ü, üphelileri aldmz bölgeye geldiler. Dalmalar yönünde ikaz edilmesine ramen Yiitalpin de aralarnda bulunduu grup oturma eylemi balatt. Daha sonra ise Yiitalp ile müzakere gerçekletirildi.

- Sizi parçalarm, hiçbir ey yapamazsnz

Baka bir polis memuru da ifadesinde gerekli güvenlik önlemi alndktan sonra yakaladklar üphelileri binadan çkarrken grup tarafndan engellendiklerini dile getirdi.

Polis memuru, Srt çantasnda el yapm patlayc bulunduu iddiasyla iki kiiyi yakaladk. Yiitalp ve beraberindeki grup, sözlü ve fili olarak kiileri elimizden almaya çalt. Daha sonra Yiitalp, Sizi parçalarm, hiçbir ey yapamazsnz. eklinde tehditte bulundu. diye konutu.

Tank ifadelerinin ardndan mahkeme, sank ile müzakere yapan emniyet amiri ve müdürünün de dinlenmesine karar vererek durumay erteledi.

- stenilen ceza

ddianamede, Yiitalp hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak, kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmamak, halk kanunlara uymamaya tahrik ve görevi yaptrmamak için direnmek suçlarndan 11 yldan 28 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git