Soba zehirlenmesi can aldı

Diyarbakır, Adımayan ve Muş'ta sobadan sızan karbonmonoksit gazı, ölümlere neden oldu. Üç kişi hayatını kaybederken, 70'e yakın kişi de hastanelerde tedavi altına alındı.

Haberler 29.01.2017 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sbirya souklarnn yaand Güneydou illerinde, snmak için yaklan sobalardan szan karbonmonoksit gaz, zehirlenmelere yol açyor. Diyarbakr, Adyaman ve Muta üç kii hayatn kaybederken, 70e yakn kii de zehirlenme nedeniyle, hastanelerde tedavi altna alnd.

K KARDETEN BR

Muta sobadan szan karbonmonoksit gazndan zehirlenen iki kardeten biri hayatn kaybetti. Altnova beldesinde yaayan Kerem (19) ile kz kardei Meral Ula (16), sobadan szan gazdan zehirlendi. Yaknlar tarafndan Güroymak Devlet Hastanesine getirilen kardelerden Meral Ula, müdahaleye ramen kurtarlamad. Kerem Ula ise ilk müdahalenin ardndan Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildi.

GOLBAINDA K ÖLÜ

Adyamann Gölba ilçesinde sobadan szan karbonmonoksit gazndan zehirlenen 3 kiiden 2si hayatn kaybetti.

Belören Beldesi Merkez Mahallesinde sobadan szan karbonmonoksit gazndan Feride (80), Onur (14) ve Ali Özdemir (10) zehirlendi. Feride Özdemirin uyanmamas üzerine ailesi durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Eve gelen salk ekipleri, Feride Özdemirin yaamn yitirdiini belirledi. Hastaneye kaldrlan Onur Özdemir ise buradaki müdahalelere ramen kurtarlamad.

Hayati tehlikesi bulunan Ali Özdemir ise Adyaman Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld.

HASTANELERE KALDIRILANLAR

Buarada önceki gece etkili olan rüzgar nedeniyle sobalarn söndürmeden uyuyan kent merkezinde 19, Besnide 31, Kahtada 12 ve Gölbanda 4 kii zehirlendi. Karbon monoksit gazndan zehirlenen, yaknlar ve salk görevlileri tarafndan hastanelere götürülen 66 kiiye oksijen takviyesi yapld. Tedavisi tamamlanan 66 kii taburcu edilirken, yetkililer vatandalar gece sobalarn söndürmeden uyumamalarn tavsiye etti.

K KIZ KARDE

Gaziantepte iki kz karde sodadan szan gazdan öldü. Olay, dün sabah Gaziantepin Sam Mahallesinde meydana geldi. Fabrika içisi Kemal Doan, sabah ie gitmek için uyandnda ayn odada uyuyan kzlar Neriman ve nanç hareketsiz bulunca salk görevlilerine haber verdi. hbar üzerine eve gelen salk görevlileri kz kardelerin sobadan szan karbon monoksit gazndan öldüünü belirledi. Kemal ve Emine Doan çiftinin 1i erkek 4 çocuklarndan olan Neriman ve nançn cesetleri, otopsi için Adli Tp Kurumu morguna götürüldü.

Ana Sayfaya Git