Soğuk hava geliyor

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olacak yağışlı havanın, bugün itibariyle Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında şiddetli sağanak, Batı Karadeniz'de de kuvvetli fırtına şeklinde kendini göstermesi bekleniyor.

Haberler 01.11.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yal havann etkisinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüünün son deerlendirmelerine göre, yurtta bugün balayacak serin ve yal hava pazar gününe kadar etkisini sürdürecek.

Bugün kuzey kesimlerde etkili olmaya balayacak yalarn, yarn Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yal sistemle birlikte ülkenin büyük bir bölümünde görülmesi, cumartesi günü dou bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Kuzeybat kesimlerden balayarak azalacak hava scaklnn, özellikle yarn iç ve bat bölgelerde, cumartesi günü ise yurdun kuzeydou kesimlerinde 4-7 derece azalaca öngörülüyor.

Marmara, Bat Karadeniz, Orta ve Dou Karadeniz kylar, Amasya, çorum, Ankarann kuzeyi, çankr ve Eskiehir ile Kütahyann kuzey çevrelerinde bugün saanak bekleniyor.

Yalarn öleden sonra ve akam saatlerinde Krklarelinin ky ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile stanbulun kuzeybatsnda (çatalca ve Arnavutköy) yer yer kuvvetli olaca tahmin ediliyor. Bat Karadenizde rüzgarn kuzey ve kuzeydou yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Yarn ise ülkenin büyük bir bölümünde ya bekleniyor. Marmarann dousu, Karadeniz, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Dou Anadolunun kuzey ve bats ile Güneydou Anadolu bölgelerinde beklenen saanak ve yer yer gök gürültülü saanak stanbul, Kocaeli ve Sakaryada kuvvetli, Orta ve Dou Karadeniz kylarnda (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer iddetli olacak.

- Pazar günü scaklklar tekrar artacak

Rüzgarn Marmara ve Kuzey Egede kuzey ve kuzeydou yönlerden kuvvetli ve zaman zaman frtna eklinde esecei tahmin ediliyor.

Cumartesi günü de dou bölgelere hareket edecek yal havann, Dou Karadeniz, Dou Anadolunun kuzey ve dousu ile Güneydou Anadolunun dousunda yamur ve saanak, Dou Anadolunun kuzeydousu ile Dou Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinde karla kark yamur ve kara neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Hava scaklnn pazar günü iç ve bat bölgelerde, hafta bandan itibaren ülke genelinde tekrar artmas öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git