Şok operasyon darbe indirdi!

Üç gün süren üçgendeki şok operasyon sona erdi. Örgüte ait sığınaklar tespit edilirken çok sayıda silah ve muhimmat ele geçirildi. 12 kişi yakalanırken, piyasa değeri 1.5 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildi.

Haberler 11.12.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 11.12.2017 - 09:34

Hani, Lice ve Kocaköy ilçeleri krsalnda PKKya yönelik 7 Aralkta balatlan operasyon önceki gece itibariyle tamamlanrken, operasyonda silah, el yapm patlayc düzenekleri, mühimmat ve bol miktarda yaam malzemesi ele geçirildi. Operasyonda, 123 kilo da esrar ele geçirildi. Esrarn piyasa deerinin 1.5 milyon lira olduu belirtildi.

51 MAHALLEDE YASAK KALKTI

Diyarbakr Valilii, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlendii belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

OPERASYONUN KAPSAMI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5 bin 442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde Lice ilçesine bal olan; Dibekköy, Yolçat, çada, Kayack, Ortaç, Yalaza, Balan, çavundur, Dolunay, Kabakaya, Tepe, Budak, Dallca, Kutlu, Oyuklu, Türeli köyleri ve Snr, Beendik, Haccemil, Esenli, çanak, Alata, Kolba, Bakanlar, Kalkanl, Kerpiçören, Göçer, çaylarba mezralar, Kocaköy ilçesine bal olan; Boyunlu köyü ve Varlk mezras, Silvan ilçesine bal olan; Dolapldere köyü ve Alakuak, Üçdirek, Ergeçiti, Erkenciler mezralar, Hazro ilçesine bal olan; Koçbaba, Ormankaya, çitlibahçe köyleri, ahgeldi ve Güzdam mezralar, Kulp ilçesine bal olan; Taköprü, Temren, Bayrköy, Demirli, çukurça köyleri ve Kuyucak, Mevik, Aapolat, Yukarpolat, Keçiveren, Zümrütlü mezralarnda 8 Aralk 2017 Cuma günü saat 05.00dan itibaren duyurulan yasaklama karar 10 Aralk 2017 Pazar günü saat 08.00 itibariyle kaldrlmtr.

BLANCO AçIKLANDI

Diyarbakr Vallilii Hani, Lice ve Kocaköy ilçeleri mülki snrlar içerisinde, 7 Aralkta balatlan, geçen yln ubat aynda merkez Sur ilçesinde ehit edilen Gümühaneli Temen Recep Erdoan adna düzenlenen operasyonunun dün saat 22.00de tamamlandn açklad. Bayrak-70 ehit Jandarma Temen Recep Erdoan-2 Operasyonunda bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanlan 2 snak ve 1 doal maara tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirildii belirtildi. Açklamada, Lice ilçesi Birlik, enlik köyleri ile Hani ilçesi Yukartural, Gömeç, Serenköy ve Krm köyleri mülki snrlar içerisinde 2 snak içerisine gizlenen ve topraa gömülü halde jelikan bidonlar içerisinde 1 Kalanikof piyade tüfei , 7.62 milimetre çapnda çekya yapm Zbrojovka marka piyade tüfei, 29 adet Kalanikof fiei, 41 adet 7.62x54 milimetrelik piyade tüfei fiei bulundu. Bunun yan sra 11 el yapm patlayc, 2 adet radyo frekansl patlatma düzenei, 1 adet uzaktan kumanda, 2 adet 8li pil blou, 1 adet bo Bixi mühimmat kutusu, 400 metre kablo, 11 adet tüp, 56 adet pil, 1 adet vitrin mankeni ba ksm, çok miktarda giyim ve yaam malzemesi ele geçirilmi ve silah ve mühimmat muhafaza altna alnm, dier malzemeler yerinde imha edildi.

ELE GEçRLEN UYUTURUCU

Ayn operasyon kapsamnda yaplan yol denetimleri ve adli aramalar sonucu, 2 bin 116 kii ve 985 aracn sorgulamas yaplrken, operasyon bölgesindeki 40 konut ve eklentisinde adli arama gerçekletirilildii belirtildi. Açklamada, 1i Silahl terör örgütüne üye olma suçundan olmak üzere toplam 12 üphelinin yakalanarak haklarnda adli ilem yapldn da ifade edildi. Operasyonda, 112 kilo 500 gram kubar ve 11 kilo 200 gram toz olmak üzere toplam 123 kilo 700 gram esrar maddesi ele geçirildii de kaydedildi.

Ana Sayfaya Git