Sokağa çıkma kısıtlamasını onlar için deldiler

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Balıklıgöl'deki güvercinler ile sokak hayvanlarını unutmayan esnaf, yasağı delip aç kalan hayvanlara yem veriyor.

Haberler 15.02.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada hafta sonu uygulanan sokaa çkma kstlamasnda vatandalar evlerinden dar çkmaynca sokak hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanyor. Hayvanlarn aç kalmamas için bölge esnaf, kendi aralarnda biriktirdikleri parayla yem alp hayvanlar beslemek için Balklgöle gidiyorlar. Balklgöl yaknndaki evinden srtlad buday çuvaln kularn youn olarak bulunduu yere götüren esnaflardan Mehmet Uyankolu, güvercinleri besledi.

KULAR VE SOKAK HAYVANLARI

Her hafta sonu kulara yem verdiini söyleyen Mehmet Uyankolu, Kstlama boyunca günde iki defa olmak üzere 30 kilogram buday getirip burada güvercinlere yem olarak atarm. Bu ekilde hafta sonlarn geçiriyorum. nallah güvercinlerimiz bu ekilde aç kalmaz. Yasaklar balad günden itibaren sürekli olarak sokak hayvanlarnn ve güvercinlerin yemek ihtiyacn karlamaya çalyoruz. Cumartesi, pazar günleri olsun, bayramda ve her yasakta günde iki defa olmak üzere 30 kilogramlk buday çuvaln buraya getirip güvercinlere atyorum. Dier vatandalarmz da ellerinden geldikleri kadaryla özellikle kedilere, güvercinlere, balklara yem getirip atarlarsa biz çok memnun oluruz. çünkü güvercin, sokak hayvanlar ve balklarn aç olduunu gördüm. Ben güvercinlerin doymadn gördüüm için iki defadr gidip geliyorum. Biz esnaf olarak kendi aramzda para toplayp yem aldk. Yasak günler için evde yem depoladk. Bütün vatandalarmzn bu konuda duyarl olmalarn istiyorum diye konutu.

Sokak hayvanlarnn aç kalmamas için vatandalarn yan sra belediye ekipleri de çeitli çalmalar yürütüyor. Ekipler, kentin deiik yerlerine yem, yemek ve su brakyor.

Ana Sayfaya Git