Sokak yerine sanat

MUŞ'ta, 'Sokaktan Sanata Projesi' kapsamında evlerinden servislerle alınan çocuklar, bağlama kursuna götürülüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdülbari Aksoy, kursta saz çalıp, türkü söyleyen çocukların, ailelerine de sosyal destek sağlandığını belirtti. Aksoy, çocukların, sokak yerine sanatı öğrendiğini söyledi.

Haberler 10.04.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce 2017 ylnda kentte balatlan Sokaktan Sanata Projesi ile çocuklar, sanatla buluturuluyor. htiyaç sahibi ailelerden belirlenen çocuklar, haftada 2 gün evlerinden servislerle alnarak, kurs merkezine götürülüyor. 2,5 saat balama eitimi verilen çocuklar, kursun ardndan yine servislerle evlerine götürülüyor. 3,5 ay süren kursta uzmanlarca ders verilen çocuklar, saz çalp, türkü söyleyerek, sanatla iç içe oluyor.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Aksoy, çocuklarn sokak yerine sanat örenmesi gerektiini belirterek, Sokakta hiçbir çocuun olmamasn ve her çocuun sanatla eitimle kalemle defterle okulla bulumasn amaç edindik. Bu amaçla burada da haftann 2 günü hocalarmzn gözetimi ve denetiminde sürdürdüümüz saz eitimi var. Bu çocuklarmz evlerinden bizzat meslek elemanlar tarafndan alnp, eitim hizmet binamza getirilmekte ve 2,5 saat boyunca burada verilen saz eitiminden sonra tekrar evlerine braklmaktadr. Tabi bu projemizde sadece saz eitimine yönelik bir çalma yaplmyor. Ailelerle de görümeler yaplarak, psikososyal destekler verilmekte, sosyal hizmet uygulamalarnn tümü bu çocuklarn ailelerine uygulanmaktadr diye konutu.

Projeden duyduklar memnuniyeti dile getiren velilerden efika Uygur, çocuum evde çok sklyordu, alyordu, okula gitmek istemiyordu. u an gayet güzel. Gerçekten çok memnunum dedi.

KONSERVATUVARDA OKUMAK STYOR

Proje sayesinde müzikle tantn belirten çocuklardan Habip Karada, kurs günlerini iple çektiklerini belirterek, Sokaktan sanata projesi bizim için çok iyi. Özgüvenimiz artyor. Burada saz çalmay öreniyoruz. Hiç bilmediim halde u anda çok iyi ilerleme kaydediyoruz. Sadece saz çalmyoruz, hocalarmz bize fkralar anlatyor. Pazartesi ve sal günlerini iple çekiyoruz. Bizi evden alp, tekrar eve brakyorlar. Hiç tanmadmz arkadalarla görüüyoruz. leride konservatuvarda okumak istiyorum. yi bir müzisyen ya da balamac olmak istiyorum. Önceden hiç müzikle alakam yoktu ama kurs sonras müzii çok seviyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git