Sokaklarda satranç!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sokakta kurulan masalarda herkes en iyi hamleyi yapabilmek için hünerlerini sergiledi. 7’den 70’e herkes şahı devirmek için büyük mücadele verdi.

Haberler 09.09.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Satranç Federasyonu tarafndan Sokakta Satranç Var etkinlii Türkiyenin 81 ilinde olduu gibi düzenlendi Mardinin Kzltepe ilçesinde de yapld. Kzltepe ilçesi Yeni Mahallede sokan ortasna satranç masalar kuruldu. Vatandalar en iyi hamleyi yapabilmek için etkinliine kotu. Etkinlie gelen vatandalar hem kaynayor hem de kozlarn paylayor. Turnuvaya her ya gurubundan 40a yakn sporcu katld.

SOKAKTA SATRANç

Türkiye Satranç Federasyonu Mardin l Temsilcisi Yardmcs Cengiz Yalçn, nsanlarn satranca olan ilgisini artrmak için federasyonumuz 2 ve 8 Eylül tarihleri arasnda Sokakta Satranç Var etkinlii düzenliyor. Halkmz çocuklar ile beraber, aileleri ile beraber bu etkinlie katlarak satranca olan ilikisini göstermi oluyor. Ayrca daha önce satranç oynamam kiilerin de bu ortamlarda satranca olan ilikisi devam ediyor dedi.

Sokakta yaplan etkinlie katlan genç satranç sever Selim Yahya Abak, Sokakta oynamamzn amac aslnda insanlara örnek olmak, insanlar da görüyorlar, diyorlar ki; burada satranç var gelip onlar da oynuyorlar. Bu güzel bir ey hep beraber birlik içinde burada satranç oynuyoruz. Sadece burada amaç rekabet deil birbirimizle kaynamak diye konutu. Kzltepenin tannan açlarndan Hikmet Ölçer etkinlie katlan vatandalara çiköfte ve tatl ikram yapt. Ölçer, çocuklara farkl renklerde balonlar hediye etti.

Kzltepede yaplan etkinlik geç saatlere kadar sürdü. Sokakta Satranç Var etkinlii 8 Eylüle kadar Mardinin dier ilçelerinde devam edecek.

Ana Sayfaya Git