Sokakta tiyatro!

Evde kalan çocuklar için sokakta müzikal tiyatro sahneliyorlar

Haberler 06.05.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda bir grup tiyatrocu, hazrladklar Koronatina müzikal tiyatro oyununu mahalle mahalle gezerek evlerinde kalan çocuklar ve aileleri için sahneliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar uyulmas gereken 14 temizlik kuraln anlatmak için bir araya gelen Almila Tiyatro Atölyesi bünyesindeki gönüllü gençler, Tiyatroyu evinize getirdik sloganyla müzikal tiyatro oyunu hazrlad.

Tiyatrocu gençler, dar çkma kstlamas getirilen 20 ya ve alt ile ailelerine destek olmak için hazrladklar oyunla hem temizlie kar farkndalk yaratyor hem de onlara keyifli dakikalar yaatyor.

Aralarndaki sosyal mesafeye de dikkat eden oyuncular, tiyatro gösterisinin yan sra vatandalara mini konser de veriyor.

Evinden çkamayan vatandalara moral vermek için arklar söyleyen gençlere, aileler de evlerinin balkon ve pencerelerinden tuttuklar tempoyla elik ediyor.

TEMZLN 14 KURALINI SANAT LE HALKIMIZLA BULUTURUYORUZ

Almila Tiyatro Atölyesi sorumlusu Mahmut Yldrm, ekip arkadalaryla koronavirüs salgn ile mücadeleye destek vermek için tiyatro oyunu hazrladklarn söyledi.

Kovid-19a kar uygulanan temizliin 14 kuraln, hazrladklar oyunla anlatarak farkndalk yaratmaya çaltklarn aktaran Yldrm, öyle konutu:

Tiyatroyu evinize getirdik slogan ile Koronatina tiyatro ve müzikal oyununu sergilemek istedik. Mahallelerde sokaklarda binalarn önünde müzikal tiyatro gösterisi yapyoruz. Temizliin 14 kuraln sanat ile halkmzla buluturuyoruz. Seyircilerimiz cam ve balkonlardaki aileler oluyor. Yirmi dakikalk güzel bir oyun oynuyoruz.

SANATLA ANLATMAK DAHA KALICI BR ETK YARATIYOR

Koronavirüse kar mücadeleye, sanatlaryla destek vermeye çaltklarn ifade eden Yldrm, unlar kaydetti:

Oyunda virüsün nasl bulatn ark ile anlattk. Televizyon programlarnda bunun bilgisini veriyorlar ama sanat ile anlatmak daha kalc bir etki yarattyor. Nasl bulatn ve ne ekilde yeneceimizi elendirerek anlatmaya çaltk. çok güzel tepkiler aldk, balkonlardan alklandk. Yaptmz bu gösteri bizim içinde deiik bir tecrübe oldu. çünkü yllardr sahnelerden seyirci ile buluuyorduk. çocuklara virüsün tehlikesini elendirerek öretiyoruz.

çOCUKLARIN çILIKLARI BZ MUTLU EDYOR

Tiyatrocu Ali Eren Cokun, sanatla anlaml bir etkinlik yaptklarn belirtti.

Koronavirüse dikkati çekmek için sanatlarn ortaya koyduklarn iaret eden Cokun, Bunu gönüllü yapyoruz. Balkonlarda küçük çocuklar görüyoruz. çocuklarn balkonlardaki mutluluk çlklar bizi mutlu ediyor. Yaptm bu iin faydal olduunu düünüyorum. Arkadalarmz ile sokak sokak mahalle mahalle gezip insanlar bilinçlendiriyoruz. Ayn zamanda evde sklan küçük kardelerimizi skntsn gidermek amac ile güzel oluyor. dedi.

Tiyatro gösterisinin ardndan gitar eliinde mahalle sakinlerinin istedii arklar söylediini anlatan Cokun, Hareketli arklarla evden kalan çocuklarn yan sra büyükler de elenerek stres atyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Oyunla vatandamz hem bilinçlendiriyor hem de elendiriyoruz. diye konutu.

ELENEREK ÖRENDK

Balkondan tiyatro gösterisini izleyen 11 yandaki Zeynep Erol, sürekli evde olduu için izledii oyundan dolay mutlu olduklarn söyledi.

Erol, Koronavirüsten dolay dar da çkamyoruz. Bu faaliyet çok güzel oldu. Bize temizliin 14 kuraln anlattlar. Bize ne yapmamz gerektiini söylediler. Elenerek örendik. ifadelerini kulland.

OYUNLA BZ MUTLU ETTLER

Kaan Enis Genel ise Evde canmz sklyordu, sürpriz yaptlar. Oynadklar oyunla bizi mutlu ettiler. Koronavirüs ile ilgili gösteriler yaptlar arklar söylediler. Bizi mutlu edip gittiler. Nasl temizlik yapmamz gerektiini örendik. Teekkür ediyoruz. dedi.

Balkondan gösteriyi izleyen bir çocuk annesi engül Genel de Evde kal çarlarna uyduklarn belirterek, unlar kaydetti:

çocuklarmz sürekli evde kald için sklyor. Bugün evimizin önüne gelip çok güzel etkinlik yaptlar. çok beendik. Tiyatro ekibinin, koronavirüsün ne olduunu çocuklara anlatmasndan ve onlarn elenmesinden dolay mutlu olduk. çocuklarmz elendirerek temizlik kuraln anlatmalar çok güzel oldu.

Ana Sayfaya Git