Son bir haftada 32 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda son bir haftada toplam 32 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 12.08.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütü PKKya kar yürütülen mücadele ile Frat Kalkan harekat bölgesinde güvenliin salanmas ve bölgede terör nedeniyle göç eden halkn geri dönüüne destek kapsamndaki faaliyetlere ilikin bilgi verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütünün sürekli barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kullanmas nedeniyle büyük öneme sahip olan, özellikle Hakkari, rnak ve Mardin bölgelerini teröristlerden temizlemek ve gelecek döneme yönelik hazrlklarn kstlamak amacyla balatlan operasyonlar sürdürülüyor.

Bu kapsamda 3-10 Austos tarihlerinde rnakn Beytüebap ilçesi, ncebel, Kato Da, Budak ve Namaz Da, Hakkarinin Yüksekova ile Mardinin Midyat ve Nusaybin ilçelerinde gerçekletirilen orta çapl operasyonlarda 32 terörist etkisiz hale getirildi.

- mha edilen snak, barnak, maara ve depolar

Operasyonlarda 10u piyade tüfei olmak üzere 19 silah, 42 kilogram yanc madde, 25 kilogram tahrip kalb TNT, 40 kilogram C-4 patlayc, 3 kilogram C-3 patlayc, 140 kilogram amonyum nitrat, 15 roketatar mermisi, 1 roketatar sevk fiei, 12 el bombas, 1 bomba düzenei, 1 bomba atar mermisi, 26 fünye, 5 bin 72 hafif silah mühimmat, 4 tüp ve el yapm patlayc yapmnda kullanlan çok miktarda kablo ele geçirildi, 15 el yapm patlayc imha edildi.

TSK tarafndan yürütülen operasyonlarda teröristler tarafndan kullanlan 13 snak, barnak, maara ve depo kullanlamaz hale getirildi. rnak Namaz Da bölgesinde tespit edilen ve bombal araç eylemlerinde kullanlaca istihbarat alnan 1 pikap ve içindeki 2 terörist, taaruz helikopter kolu ile vurularak imha edildi. Ayrca rnak Beytüebapda icra edilen ehit Tümgeneral Aydoan Aydn operasyonu kapsamnda tespit edilen maarann giriinin patlatlmas sonucu maaradaki 5 terörist etkisiz hale getirildi.

- 346 kilogram uyuturucu ele geçirildi

Terör örgütü PKKnn en önemli finansal kaynaklarndan biri olan uyuturucu ticareti ve kaçakçlkla mücadele kapsamnda da 200 kök kenevir, 346 kilogram uyuturucu, 6 milyon 726 bin 102 paket kaçak sigara ve 90 bin litre akaryakt ele geçirildi.

Snrlardan yasa d yollardan geçmeye çalan 18 bin 833 kii yakaland. Operasyonlarda 1 asker ehit oldu, 11 asker de yaraland.

- Suriyenin kuzeyindeki harekat

TSKnn Suriyenin kuzeyinde yürüttüü operasyonlar kapsamnda ise TSK tarafndan desteklenen ÖSOnun mücadelesi sonucunda Azaz-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altna alnd.

Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayc ve mayn arama-temizleme çalmalar sürdürülürken, PKK/PYD unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna devam edildi.

- Bölücü terör örgütüne ar darbe

Bilgilendirmede, operasyonlar sonucu bölücü terör örgütüne ar darbe vurulduu belirtildi. rnak bata olmak üzere yurdun dou illerinde gerçekletirilen geni çapl operasyonlarda ele geçirilen silah, teçhizat, mühimmat ve malzemelerle, etkisiz hale getirilen terörist says göz önüne alndnda, yürütülen operasyonlarn baars ve caydrclnn terör örgütü üzerindeki basksn her geçen gün artrd kaydedildi.

TSKnn, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandalarnn can güvenliini salamak maksadyla, milli birlii ve bölünmez bütünlüü hedef alan bata PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEA olmak üzere dier tüm terör örgütleriyle mücadelesinin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürecei vurguland.

Bilgilendirmede, Son yllarn en büyük darbesini alan ve elemanlarnn büyük bir bölümünü yitiren, özellikle lider kadrosundaki kayplaryla zor durumda kalan, yeni katlm olmamas nedeniyle bu kayplarn da tamamlayamayan PKK son aylarda oldukça güç duruma düürülmütür. ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git