Son kez süre verildi

Demirtaş'a savunmasını yapması için son kez süre verildi.

Haberler 17.04.2018 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZEYTNBURNUnda 2013 ylndaki Nevruz etkinlikleri nedeniyle düzenlenen mitingte yaptklar konuma nedeniyle Terör örgütü propagandas yaptklar iddia edilen eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ile HDP Milletvekili Srr Süreyya Önderin yarglandklar davaya devam edildi. Mahkeme, salk mazereti göstererek durumaya katlmayan Selahattin Demirtan mazeretini kabul ederek son kez savunmas yapmas için süre vererek durumay erteledi.

stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesince görülen dava, duruma salonuna dönütürülen Silivrideki Alibey Spor Salonunda yapld. Baka suçtan tutuklu bu suçtan tutuksuz sank Selahattin Demirta ile tutuksuz sank Srr Süreyya Önder durumaya katlmad. Sanklar avukatlar temsil etti. Durumada, sveç Konsolosluundan Anna Karslted, ngiltere Barosundan avukat Ali Has, sveç Sosyal Demokrat Partisinden Milletvekili Ylmaz Kerimo, Demokrasi Yoluyla Bar çin Dul Kadnlar Kurucusu Margaret Owen (Widows For Peace Through Democracy) da durumaya izleyici olarak katld.

MAZERET BLDREREK DURUMAYA GELMEDLER

Mahkeme Bakan Akn Gürlek, sank Selahattin Demirtan salk sorunlar nedeniyle, dier sank Srr Süreyya Önderin ise TBMM Genel Kurulunda Nöbetçi dare Amiri olmas nedeniyle durumaya gelemeyeceklerine ilikin mazeret bildirdiklerini tutanaa geçirdi.

AVUKATLARI TALEPTE BULUNDU

Daha sonra söz alan sanklarn avukatlarndan Ramazan Demir, önceki celse mahkeme heyeti hakknda reddi hakim talebinde bulunduklarn ancak heyetin buna ramen ara karar oluturmasn eletirerek Bu nedenle esasa ilikin savunma yapmayacaz ve usule ilikin taleplerimizi bildireceiz. Öncelikle iddianameye konu konumann, tam çözümünün yaptrlmasnda srar ediyoruz. Müvekkillerimiz bu konumay yapmadklarn söylemektedir. Bu gerekçeyle CD çözümünün yaptrlmasn talep ediyoruz. Siz bizi yarglamay uzatmakla itham ediyorsunuz, ancak bu çözümü yapmayarak yarglamay uzatan sizsiniz dedi.

Avukat Arzu Kayaolu da mahkemenin, müvekkilinin son savunmasn yapmasna ilikin ara karardan dönülmesini ve Selahattin Demirtan propaganda yapmak suçundan birçok davasnn Ankaradaki 19. Ar Ceza Mahkemesinde birletirildiini ifade ederek bu davann da oradaki davayla birletirilmesini talep etti. Avukat Kayaolu, söz konusu konumann CD dökümünün ise Anayasa hukukçular tarafndan oluturulacak bilirkiiler tarafndan incelenmesi gerektiini savunarak çözümleri yapan polislerin kötü niyetli olduklarn düündüklerini vurgulad. Avukat Kayaolu, 2013te görevli çou polisin, FETÖ suçlamasyla tutuklu olduunu, bu nedenle çözümü yapan polislerin de akbetinin aratrlmas gerektiini ileri sürdü. Sanklarn dier avukatlar da sank Srr Süreyya Önderin esas hakkndaki saunmasn yapmadn belirterek usule ilikin itirazlarnn kabulünü talep etti.

SON KEZ SÜRE VERLD

Mütalaas sorulan Savc Hakan Özer, CD çözümlerinin yaptrlmas talebinin kabulünü ancak dier taleplerin reddini talep etti. Mahkeme heyeti, sanklarn mazeretlerini kabul etti. Heyet, sank Selahattin Demirtan son savunmasn yapmak üzere son kez süre vererek bir dahaki celse hazr bulundurulmas için müzekkere yazlmasna hükmetti. Sank Srr Süreyya Önderin esas hakkndaki savunmasn ilk celsede yaptn belirterek savunma yapmas için süre verilmesi talebini reddeden heyet, dier talepleri de reddetti. Duruma, 30 Nisana brakld.

Ana Sayfaya Git