Son yolculuklarına uğurlandılar!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 02.08.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, PKKl teröristlerin yola tuzaklad patlaycnn infilak etmesi sonucu ehit olan asker ei Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylk bebei Mustafa Bedirhan Karakaya, memleketi Sivasn arkla ilçesinde topraa verildi.

Anne ve bebeinin Türk bayrana sarl cenazeleri, Otluca Da Komando Tugay Komutanlnda düzenlenen törenin ardndan uçakla Kayseriye gönderildi. Cenazeler daha sonra karayolu ile Nurcan Karakayann arkla ilçesi stiklal Mahallesi Bahar Sokaktaki babaevine getirildi. Burada helallik alnmasnn ardndan anne ve bebeinin cenazeleri, arkla Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

ehitler için daha sonra arkla Kaymakaml önündeki meydanda tören düzenlendi.

Törende bir süre ehit ei ve bebeinin tabutuna sarlan Jandarma Astsubay çavu Serkan Karakaya, yaknlarnn desteiyle ayakta durabildi.

ehit Nurcan Karakayann annesi Suudiye Demir (57), kznn tabutuna sarlarak, Yavrum, yavrunu da aldn gittin. diyerek alad.

Asker üniformas giyen iki çocuk, bir süre tabutlarn banda bekledi. Vatandalar, sk sk terör örgütü PKK aleyhine slogan att.

ehit Karakaya ve bebei için ikindi vakti ayr ayr cenaze namaz klnd. Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ehidin ei Serkan Karakaya ile Nurcan Karakayann tabutuna omuz verdi. çileri Bakan Süleyman Soylu da 11 aylk bebein tabutunu bir süre tad.

Cenazeler, arkla Garnizon ehitliinde topraa verildi.

Törene, ehidin ailesi, Cumhurbakan Erdoan ve çileri Bakan Soylunun yan sra, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, milletvekilleri, Sivas Valisi Davut Gül, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, dier yetkililer, askeri erkan ve çok sayda vatanda katld.

Hakkarinin Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkisinde, PKKl teröristlerce yola tuzaklanan patlaycnn infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan Jandarma Astsubay çavu Serkan Karakayann ei Nurcan Karakaya olay yerinde, ar yaral olarak Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrlan 11 aylk bebei Mustafa Bedirhan Karakaya ise hastanede ehit olmutu.

Anne ve bebeinin Uakn Sivasl ilçesinden tayinin çkmas sonucu ksa bir süre önce yeni birliinde göreve balayan astsubay eini birliinde ziyaretten döndükleri örenilmiti.

Ana Sayfaya Git