Songar envanterde!

ASİS Elektronik ve Bilişim Sistemleri'nin savunma sanayisindeki faaliyetleri için kurduğu markası ASİSGUARD'un askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda hem gündüz hem gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirdiği milli silahlı drone sistemi 'Songar'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girmesi için gün sayılıyor.

Haberler 06.09.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk kez bu yl Uluslararas Savunma Fuarnda (IDEF) sergilenen ve otoritelerden tam not alan ASSGUARDn gelitirdii Songarn sahaya çkmasna az kald. Otomatik makineli tüfekten sonra bombaatar da entegre edilen Songarn, mesafe ve balistik ölçüm, niangah, anons sistemi gibi yetenekleri de gelitirilerek TSK envanterine girmesi planlanyor.

HEDEFLER BAARILI VURDU

ASSGUARD Genel Müdürü Ayhan Sunar, IDEF sonrasnda youn çalma yürüttüklerini, Songara yeni yetenek ve donanm kazandrmaya devam ettiklerini belirtti. Songara, otomatik makineli tüfekten sonra bombaatar da entegre ettiklerini kaydeden Sunar, Songar, Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi tarafndan tespit edilen hedeflere baarl atlar gerçekletirdi, sistemimize hala yeni yetenekler kazandrmaya yönelik çalmalarmz sürüyor. Lazer mesafe ölçer, balistik hesaplama ve niangah gibi yetenek ve donanmlarla vuru hassasiyeti ve etkinlii artrlacak Songara, olas tehditlerin uyarlmasna yönelik olarak da anons sistemi eklenecek dedi.

IDEF sonras TSK yetkilileriyle Songar için saha testleri yaptklarn belirten Sunar, otomatik makinal tüfekle performans test edilen Songarn talep üzerine 40 milimetre otomatik bombaatarla hedefleri baarl ekilde vurduunu kaydetti.

TSKNN ENVANTERNE GRYOR

ASSGUARD Genel Müdürü Sunar, tekli veya çoklu drone sistemiyle e zamanl görev yapabilen Songarn, hedef bölgenin tespiti, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonras hasar tespiti ve gerçek zamanl görüntü aktarm gibi kritik birçok görevi yapabildiini belirterek, öyle konutu:

Stabilizasyon sistemi için ulusal ve uluslararas patent bavurular yaplm olan Songar Silahl Drone Sistemi, otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmi 10 kilometre yarçapl bir menzil içinde hareket ediyor. Gerçek zamanl görüntü aktarm yapabilen sistem, 200 adet 5,56 kalibre 45 mm NATO snf mermi tayabiliyor. Özel esnek mermi yolu ve otomatik ateleme mekanizmasna sahip sistem, 2 bin 800 metre irtifa içinde görev icra edebiliyor. Sistem, özel bir müdahale gerekmeden süratle deitirilebilen mermi kutusuyla göreve devam edebiliyor.

Ana Sayfaya Git