Sopalı hırsız nöbeti!

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde mahalle sakinleri, son günlerde hırsızlık olaylarının artması üzerine, ellerinde sopalarla sabaha kadar mahallede nöbet tuttu. Mahalle sakinleri günlerdir tutukları nöbetin sonunda hırsızı yakalamayı başardı.

Haberler 01.08.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mazda ilçesinde mahalleye dadanan hrszlardan bkan vatandalar, ellerinde sopalarla hrsz nöbeti tuttu. Kayalar Mahallesi sakinleri günlerdir tutuklar nöbetin sonunda bir hrszlk üphelisini yakalad. Dün gece saat 23.00 sularnda daha önce 4 defa hrszlk olay yaanan bir eve girmek isterken fark edilen hrszlk üphelisi ahs ev sahibi kadnn çlklar üzerine yaanan kovalamaca sonucu dar bir sokakta kstrld. Mahalle sakinleri tarafndan dar sokakta çembere alnan hrszlk üphelisi ahs mahalle sakinleri tarafndan linç edilmek istenirken üpheli haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri tarafndan link edilmekten son anda kurtarld.

SOPALI HIRSIZ NÖBET

Hrszlarn defalarca evine girdiini belirten mahalle sakini, Kzm bir odada oturuyordu, olumda televizyon izliyordu. Kzm, anne evimizden sesler geliyor dedi. Kzm seslerin geldiinden srar etmesi üzerine oullarm aradm. Evden çktm srada balarnda bere olan birilerini gördüm ve çlk attm. Attm çlk üzerine oullarm ve dier mahalle sakinleri hrszlar yakalamak için kouturdu. Oullarmn ve mahalle sakinleri sayesinde hrszlardan biri yakaland. O anda günlerdir tutuklar nöbet yüzünden kzgn olan gençlerimiz yakalad hrsz linç etmek istedi. Yine ben araya girerek onu linç edilmekten kurtarmaya çaltm. Daha sonra haber verilmesi üzerine olay yerine polis gelerek onu linç edilmekten kurtard. Daha önce ATMden para çekerken takip edildiimi fark etmitim ama olum beraberimde olduu için yanl bir ey yapar diye ses çkarmadm. Bunlarn en ar ekilde cezalandrlmasn istiyoruz dedi.

Mahalle sakinlerinden Abdülrahman Doan isimli mahalle sakini ise, Aabeyimin evine 15 kere soymaya çaltlar. Defalarca onlar yakalamaya çaltk ama bir türlü yakalayamadk. Daha sonra mahalleli olarak nöbet tutma karar aldk. En sonra el birliiyle hrsz yakalamay baardk eklinde konutu.

Mahalle sakinleri tarafndan yakalanarak polise teslim edilen F.D. isimli üphelinin emniyetteki ifade ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Beraberinde gözlem yapan ve kayplara karan dier hrszlk üphelisinin de yakalanmas için çalmalarn sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git