Soro öldürüldü

Başına 1.5 milyon ödül konulan PKK'lı "Soro" kod adlı militan ölü ele geçirildi.

Haberler 03.03.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin, Ömerli ve Artuklu lçelerini kapsayan ve Omeryan bölgesi olarak bilinen alanda 19 gündür devam eden operasyonlarda, son 10 günde üst düzey yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 10 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Nusaybine bal Koruköyde örgütün sorumlularndan Behzat kod adl Mevlüt Canbann ölü ele geçirilmesinden sonra kapsam genileyen operasyonda, Daanl Köyü bölgesinde de çatma çkt.

2 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Asker ve polisin ortak yürüttüü operasyonda, güvenlik güçleri dün teröristlerin sakland eve operasyon düzenledi. Evde bulunan 1i kadn 2 terörist ile güvenlik güçleri arasnda çatma çkt. çatmada 2 PKKl etkisiz hale getirilirken, öldürülen teröristlerden birinin üst düzey yönetici olduu belirtildi.

Güvenlik birimleri, etkisiz hale getirilen PKKllardan birinin, Soro kod adl Salih Kaplan olduunu açklad. Kaplann, aranan teröristler için hazrlanan Mavi listede adnn olduu ve bana 1.5 milyon lira ödül konulduu belirtildi. Dier PKKlnn ise Zinnarin kod adl Hacire Tanhan olduu belirtildi.

PKKnn Mardin bölge sorumlusu olduu belirtilen Kaplann, Diyarbakrda, 2008 ylnda biri teknisyen 5 polisin ehit olduu, 25 polisin de yaraland Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelini tayan servis otobüsüne yaplan saldrnn faillerinden olduu gerekçesiyle hakknda 30 kez arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle gyabnda dava açld örenildi.

Kaplann ayrca, 2009da Diyarbakrn Lice lçesinde 9 askerin, 2010da stanbul Halkalda 4ü asker 5 kiinin, 2016 ylnda Mardinin Midyat lçe Emniyet Müdürlüünde 2si kadn polis, 5 kiinin ehit olduu, 51 kiinin de yaraland saldrlarn da faillerinden olduu belirtildi.

SOKAA çIKMA YASAI

Nusaybin lçesine bal Koruköy Mahallesinde 11 ubat, Doanl Mahallesinde ise 22 ubat tarihinde sokaa çkma yasayla birlikte balatlan operasyonlar sona erdi. Operasyonlarn tamamlanmas ile birlikte her iki mahallede uygulanan sokaa çkma yasa da dünün saat 10.00 itibariyle kaldrld.

Ana Sayfaya Git