Sorumlusu benim!

Bakan Soylu: 12-13-14 yaşındaki çocuk Kandil'e götürülüyorsa sorumlusu benim

Haberler 06.03.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, terörü bitireceklerini ama esas meselenin, terörden sonra, teröristi bitirdikten sonra sosyal politikalar ve ekonomik politikalar olduunu söyledi.

Soylu, Ben bugün çileri Bakanym, eer bir ailenin 13 yandaki kz, 12 yandaki evlad, 14 yandaki evlad Metinaya, Zapa, Kandile eer götürülüyorsa bunun sorumlusu benim, ben bu sorumluluu alyorum dedi.

HABER MERKEZ

Mardinin Kzltepe lçesinde bir alveri merkezinde, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve kanaat önderiyle düzenlenen toplantda bir araya gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, yapt konumada, gelien Türkiyenin önünü kesilmek istendiini belirtti. Ülkenin 40 yldr bir terör hadisesiyle kar kar olduunu kaydeden Bakan Soylu, ki elimizi bamzn arasna koyup bir düünelim. Biz bundan ne elde ettik, kimin faydas oldu, bundan kim kazand? Bir tarafta terörü yükseltmeye çalanlar bir tarafta canla bala çocuklarmz gelecee tamak isteyenler, bir tarafta kendilerine savaç bulmak isteyenler. Bir tarafta dinini, geleneklerini, göreneklerini bu corafya ne emrediyorsa onu örensin diyenler, dier tarafta da belirli istismarlarla çocuklarmzn hayatn köreltip onlara insanlk d davrananlar. Bunlarn hepsini görüyoruz. Biz Allahn adaletine inananlardanz ve Allaha teslimiz. Bu corafya iyilik corafyasdr, bu medeniyet iyilik medeniyetidir dedi.

TERÖRÜN BTRLMES

Terörün bitirilmesinde kararl olduklarn vurgulayan çileri Bakan Süleyman Soylu, konumasn öyle sürdürdü: Bizim meselimiz sadece teröristle mücadele deildir. Biz teröristle mücadele ediyoruz, edeceiz de. Cumhurbakanmz, hükümetimiz, devletimiz ve en önemlisi milletimiz kararl. Biz terörü bitireceiz. Ama esas mesele terörden, teröristi bitirdikten sonradr. Teröristi bitirdikten sonra sosyal politikalarn ve ekonomik politikalar da çok önemlidir. Biz o kardelerimizin her birini bu memleketin hem eit vatandalar hemde en iyi yetimi vatandalar yapmakla mükelefiz. Ben bugün çileri Bakanym, eer bir ailenin 13 yandaki kz, 12 yandaki evlad, 14 yandaki evlad kendisinden habersiz bir ekilde Metinaya, Zapa, Kandile eer götürülüyorsa bunun sorumlusu benim, ben bu sorumluluu alyorum. Bu çocuklarn yeri annelerinin yandr. Benim evladm nasl annesinin yannda büyümüse o çocuun da yeri annesinin ve babasnn yandr. Bir babann en büyük murad eiyle çocuuyla olmasdr. Devlet bunu salayabilme kabiliyetine sahiptir ve sahip olmaldr.

BELEDYELERE KAYYUM ATANMASI

çileri Bakan Soylu, bölgede huzurun ve güvenin tesis edilmesinin ardndan önemli bir yatrm hamlesinin olacan da diule getirerek, Dünyaya ikayet ettiler bizi Belediyelere el koydunuz diye. Biz belediyelere el koymadk, teröre dayanak olan anlaya el koyduk. Devlet olarak görevimiz bu bizim. Siz vergisini bu ülkenin birliini ve berberliini bozmaya çalan PKK terör örgütüne göndereceksiniz. Buna müsaade ederseniz siz devlet olmazsnz. Kimse PKKnn kölesi falan deildir. Böyle bir ey yoktur ve böyle bir ey olmayacaktr. Bizim senedimiz, birliimiz lay- Kelimetullahta tarif edilmitir. Bizim bundan baka bir tarifimiz söz konusu deildirdiye konutu.

Bakan Süleyman Soylu, Türkiyeyi Suriye politikasn eletirilenlerin ne kadar yanlg içerisinde olduklarnn görüldüünü de ifade ederek, 28 bin Suriyeli döndüü Cerablusta güvenli ekilde yayor. Onlar kendi ülkelerinde, kendi topraklarnda yaamak istediler. Türkiye eer bugün El Babta varsa, Münbiç ve Rakkay düünüyorsa sebebi, yerlerinden yurtlarndan edinmi insanlar tekrar yerleri ve yurtlar ile buluturma, orann üzerinden Türkiyeye terör ihraç etmek isteyenlere de müsaade etmemektir. Politikamz açk ve nettir diye konutu.

Ana Sayfaya Git