Sorunlar büyük!

Vali ve Büyükşehir Başkanvekili Güzeloğlu, Diyarbakır'ın temel sorunlarının ciddi olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı ve ilaçlamada ciddi eksiklikleri var" dedi.

Haberler 06.09.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak çileri Bakanl tarafndan görevlendirilen Diyarbakr Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrn ciddi temel sorunlarnn olduunu belirterek, Bugün hala Diyarbakrn yol, içme suyu, altyap, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum deildir. dedi.

LAçLAMA EFLNDE NCELEME

Görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl tarafndan balatlan ilaçlama seferberlii youn bir performansla devam ederken, Bakanvekili ve Vali Hasan Basri Güzelolu dün Yeniköy Mezarl yanndaki laçlama efliinde çalmalar denetledi ve burada çalan içilerle görütü.

KENTN TEMEL SORUNLARI VAR

Scak ve samimi bir ortamda gerçekleen görüme sonrasnda Güzelolu, kentin temel sorunlaryla ilgili çarpc açklamalarda bulundu. Güzelolu, belediyecilii insanlarn beklentilerini karlamak, onlara yaanabilir bir çevre sunmak ve özellikle salkla ilgili riskleri yok etmek olarak düündüklerini söyledi. çalmalarda Dünya Salk Örgütünün izin verdii araç, ilaç ve ekipmanlar kullandklarn belirten Güzelolu, ilaçlama çalmalar sürecinde olduklarn söyledi. Güzelolu, öyle devam etti:

GÖNÜL BELEDYECEL YAPABLMEK

Geçtiimiz ilkbaharda maalesef Diyarbakrda ilaçlama konusunda ciddi aksamalar yaand. Bunun bedelinde de ciddi rahatszlklar ve vatandalara dönük zararlar olutu. Belediye, hizmet ve millet için vardr. Belediyenin her an bile ihmal edilmemesi ve boa geçirilmemesi, vatandalarn her talebinin her an deerlendirilmesi gereken önemli konulardr. Hayata dokunan her ey belediyenin hizmet alandr. Hizmet ve gönül belediyecilii yaparsanz hiçbir sknt yaanmaz. Ama hizmeti öncelemeyip ideolojik düünceyle meseleye yaklalrsa hizmet aksar, beklentiler karlanmaz.

DERDMZ BZM DYARBAKIRA HZMET

Diyarbakrl vatandalarn beklentilerini karlamak ve onlarn gönüllerine dokunmak istediklerini anlatan Güzelolu, kentin çok daha iyiye ulaacan kaydetti. 250yi akn personel, 75e yakn modern araç ve ekipmanla alanda ilaçlama çalmalarnn yürütüldüüne iaret eden Güzelolu, unlar kaydetti:

YOL, çME SUYU VE ALTYAPI SIKINTISI

Bugün hala bu kadim kentin yol, içme suyu, altyap, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum deildir. 30 yllk bir büyükehir belediye geçmiinden bugüne baktnz zaman kaynaklar, imkanlar milletin hizmetinde kullanlsayd bugün karlatmz bu sorunlarn hiçbirisi kalmazd. Bizim derdimiz Diyarbakra hizmet etmek, hemehrilerimizi mutlu etmek ve milletin kaynaklarn milletin emrine tahsis etmektir.

Ana Sayfaya Git