Sorunun çözümü için çalışacağız!

Tomas Zdechovsky "Bu sorunun çözülmesi için çalışacağız. Siz ve çocuklarınız için dua edeceğim. Umarım bir daha ki gelişimde çocuklarınızın dönüşünü kutluyor olacağız"

Haberler 08.11.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Tomas Zdechovsky, daa kaçrlan çocuklarna kavuma umuduyla HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor.

Evlatlarna kavumak için bekleyiini sürdüren aileleri ziyaret eden AP üyesi Zdechovsky, anne ve babalarla tek tek görütü, desteklerini iletti.

- Avrupa ülkelerinden destek istiyoruz

Annelerden Ayegül Biçer, Zdechovskye çocuklarn terör örgütü PKKdan geri almak için eylemi balattklarn belirterek, Bu PKK illetini bitirmeye geldik. 40 yldr dökülen kan durdurmaya geldik. Avrupa ülkelerinden de bize destek vermelerini istiyoruz. PKKya bakaldrm analar var burada. Sesimizi duyun, duyurun, yeter artk annelerin yürekleri yanmasn. dedi.

- Silah kullanan insanlarla bir araya gelmeyiz

Zdechovsky ise Biçere, Kendi duruumuz asla silah kullanan insanlarla bir araya gelmeyiz. Burada bulunma, sizlerle konuma sebebim de barçl bir çözüm bulmak. Ben de ailenin çok önemli olduunu düünüyorum. Durumunuzu çok iyi anlayabiliyorum. ifadelerini kulland.

Süleyman Aydn ise 6. snfa giden olunun 4 yl önce kandrlarak daa kaçrldn dile getirerek, 66 gündür buradayz. Onlardan açklama beklerken il bakanln terk ettiler. çocuklarmz bunlar daa götürüyorlar. Bizi her gün tehdit ediyorlar. Bizi öldürmekle tehdit ediyorlar. Bize Giderseniz oraya önce çocuklarnz sonra sizi öldürürüz. diyorlar. Biz onlardan sadece çocuklarmz istiyoruz. diye konutu.

- PKKy desteklemiyoruz, bizim için kara listede

Aydnn, Avrupa Birliinden artk terör örgütü PKKya destek vermemesini istediini belirtmesi üzerine Zdechovsky, öyle konutu:

PKKy desteklemiyoruz, bizim için kara listede. Silah tayan birileriyle biz diyalog kurmayz. Diyalog kurmak istiyorlarsa silahlar bir kenara brakp gelmeleri gerekiyor. Saldr gerçekletiren bir örgütle biz de görümeyiz.

Aydn bunun üzerine, televizyonda Avrupada terör örgütü lehine düzenlenen gösteride polislerin terör yandalarn koruduunu gördüünü ifade ederek, Avrupa Birlii gerçekten insan haklarna deer veriyorsa buyurun 15 yandaki çocuumu kandrp, zorla daa götürüyorlar. nsan haklar nerede? Artk PKKllar Avrupada barndrmasnlar. Bunlarn iç yüzünü görsünler. eklinde konutu.

Zdechovsky ise gerçekletirdii bu ziyarete ilikin unlar kaydetti:

Burada olma sebebimiz bu. O yüzden sizleri destekliyoruz. Bu nedenle bar yoluyla bir çözümü destekliyorum. Bu sorunun çözülmesi için çalacaz. Siz ve çocuklarnz için dua edeceim. Umarm bir daha ki geliimde çocuklarnzn dönüünü kutluyor olacaz.

Ana Sayfaya Git