Sosyal dayanışma!

Hani ilçesine kayyum olarak atanan Şaban Arda Yazıcı, geldiği günden bu yana kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ile göz dolduruyor. Yazıcı, bu kez de başkan yardımcısı aracılığı ile bir platform kurdu.

Haberler 21.10.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani Belediyesi tarafndan hazrlanan platformda kadnlara yönelik yaplan hizmetler ve yaplmas gereken dier çalmalar ile ilgili söylei, bilgilendirme, eitim ve beceri kurslar ve bilinçlendirme çalmalar ilçe genelinde dier kamu kurum ve kurulularnn da desteiyle koordineli olarak tek çat altnda ele alnacak. Merkez Mahallesinde geçtiimiz günlerde hizmete açlan Zeynep Hatun Kadn ve çocuk Konuk Evi ile Zeynep Hatun Kadn ve çocuk Konuk Evinde aylk periyotlar halinde yaplmas planlanan çalmalarn koordinatörlüünü Hani Belediye Bakan Yardmcs Hicran çiftçiolu yapacak.

SOSYAL DAYANIMA

Bakan Yardmcs Hicran çiftçiolu tarafndan koordine edilecek platformda, kadnlara yönelik yaamda farkndalk, kadnlarn yaad an ve günceli fark etme, aile içi iletiim, nefes eitimi, çocukla iletiim, öfke kontrolü, stres yönetimi, bütçe yönetme, kadna yönelik iddet, dini eitim, okuma-yazma, saln korunmas, kadnlarda sk görülen hastalklar ve korunma yollarna dair çalmalar yaplacak. Kadnlar, beceri ve yemek kurslar gibi çeitli faaliyetlerle de bir araya gelecek.

KURS ETMENLER

Hani Belediye Bakan aban Arda Yazc, Kadnlarn, sosyal ve kiisel geliimlerini desteklemek, sosyal yaama katlmlarn artrarak yeni bilgiler nda kaliteli zaman geçirmelerini salamak ve yeni bilgiler nda ça yakalamak için açlan Zeynep Hatun Kadn ve çocuk Konuk Evinde kadnlarmz deneyimlerini paylarken, uzman kurs eitmenlerinin de bilgilerinden faydalanma olanan bulacaklar. Düzenlenecek çeitli eitim programlar ve kurslarla kadnlarmzda kiisel geliim, aile, çocuk, salk ve pek çok konuda söyleiler ile sosyal, eitsel ve kültürel etkinlik programlarn da düzenleyeceiz. Amacmz tüm kadnlarmz bilinçlendirip kendilerini özel hissetmelerini salamaktr. Sonuçta kadnlarmz toplumumuzun vazgeçilmez ana unsurudur. Onlarn bilinçlenmesi, gelimesi ve eitimi daha salkl bir neslin ina edilmesi demektir dedi.

Ana Sayfaya Git