“Sosyal Medya Düzenlenmesi” adımı geç alınmış bir karardır

Diyarbakırlılar; toplumu ahlaki yönde çökerten, insanlık değerleriyle uyuşmayan paylaşımların, sahte hesaplarla insanların inanç ve değerlerine saldırıların yapıldığı sosyal medya ağlarına yönelik yapılacak düzenlemeyi olumlu buldu.

Haberler 10.07.2020 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Temmuzda AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Sosyal medya mecralarnn tamamen kaldrlmasn, kontrol edilmesini istiyoruz. Hukuki düzenleme tamamlandnda eriim engeli ile adli ve mali yaptrmlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacaz. diyerek sosyal medya platformlarnn kontrol altna alnmas ve bir düzenlemenin yaplmas gerektiini açklamt.

Hükümetin sosyal medya için yapaca düzenlemeyi yerinde bir karar olduunu belirten Diyarbakrllar, kararn bir an önce hayata geçirilmesi gerektiini belirtti.

Sosyal medya platformu, amacna uygun kullanmas gerektiini dile getiren Diyarbakrllar, bu amaçlar içerisinde eitim, bilgilendirme ve dini bilgiler gibi paylamlarn yer almas gerektiini söyledi.

Hükümetin gündeme ald sosyal medya düzenlenmesi düüncesine olumlu bakyoruz

Sosyal medya düzenlenmesi kararna olumlu baktklarn belirten Veysi Periik, Hükümetin gündeme ald sosyal medya düzenlenmesi düüncesine olumlu bakyoruz. çünkü sosyal medyada günümüzde ahlak d birçok eyin döndüünü görüyoruz. Ayrca dolandrmalar ve sahte hesaplar gibi tehlikeli eylerin de olduunu biliyoruz. Müslüman bir toplumda yaayan vatandalarz. Bundan dolay sosyal medyada dönen ahlaksz birçok eyi kabul edilebilir görmüyoruz. Tüm bu sebeplerden bakalarnn düünce özgürlüüne müdahale edilmeden sosyal medya için yaplacak düzenlemeyi olumlu karlyoruz. Ayrca sosyal medyada yer alan ahlaksz eyler ve oyunlar gibi etmenlerden ötürü çocuklarmz çok kötü etkileniyor. Geleceimiz ve neslimiz tehlikeye bu ekilde girmi oluyor. Sosyal medyay bizler amacna uygun kullanmalyz. Eitim amaçl, bilgilendirme amaçl ve ahlakl paylamlar gibi özelliklere dikkat ederek sosyal medyay kullanmalyz. dedi.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMES GEç KALINMI BR KARARDIR

Sosyal medya ile ilgili yaplacak düzenlemenin geç alnm bir karar olarak gördüünü belirten Miraç Korkut, Biz her gün sosyal medyann içerisindeyiz. Sosyal medya düzenlemesi geç kalnm bir karardr. çünkü sosyal medyada küfür ve hakaret ediliyor. Bu tür eylerin olmamas lazm. Sosyal medyada küfür ve deerlere hakaret etmek özgürlük deildir. Bu tür eyler ov yapmak için yaplyor. Sosyal medyada sürekli taciz hakaretler olduu için mutlaka düzenleme getirilmelidir. Sosyal medyada baz konular eletirilebilir ama hakaret edilirse ceza verilmelidir. Sosyal medya öyle bir hale gelmi ki en ufak bir paylamda küfürler üst üste geliyor. Bunun için yaplacak bütün yasalara can gönülden destek veriyorum. Sosyal medyada insani ve faydal paylamlar yaplmaldr. eklinde konutu.

ALINAN BU KARARI DESTEKLYORUZ

Sosyal medya ile ilgili yaplacak düzenlemeyi iyi bir adm olarak gördüünü belirten Reit Evelek ise, unlar söyledi:

Sosyal medya üzerinde yaplacak düzenleme iyi bir admdr. çünkü yaplacak düzenleme ile kimse kimseye kolay kolay hakaret edemeyecek. Alnan bu karar destekliyoruz. nsanlarn birbirine her yerde saygl olmas gerektii gibi sosyal medya ortamlarnda da bu saygy göstermesi gerekiyor. Ayrca bu düzenleme ile sahte hesaplar gibi kullanclar da engellenecek, bu durum da güzel bir eydir. Alnan bu karar sonuna kadar destekliyoruz. nallah en ksa süre içerisinde uygulamaya da geçer.

SOSYAL MEDYADA DOAL GÜZELLKLER, TARH YERLER GB PAYLAIMLARIN OLMASI çOK GÜZEL OLUR

Sosyal medya platformu ile çok fazla ilgilenmediini belirten Abdullah Orbay, düzenlemenin faydal bir adm olacan ifade etti.

Orbay, Ben pek sosyal medyayla ilgilenmiyorum. Sosyal medyann düzenleme konusu gündeme geldi. Bu da iyi bir adm olacak. çünkü sosyal medyada küfür, hakaret edilmezse insanlar her ortamda iyi geçinir. Sosyal medyada doal güzellikler, tarihi yerler ve Diyarbakrn misafirperverlii gibi paylamlar olursa daha güzel olacak. Sosyal medya amacna uygun kullanlmazsa faydas olmaz. Temennim, sosyal medya amacna uygun kullanlmasdr. dedi.

SOSYAL MEDYADA MÜSLÜMANLAR çN FAYDALI EYLER PAYLAILMALIDIR

Sosyal medyada insanlarn fenomen olmak için saçma eyleri paylatklarnn altn çizen Mehmet Sargun, nsanlar fenomen olmak için saçma sapan video çekip, Tiktokta paylayorlar. Sosyal medya kullanclarndan çekilen bo videolar beenmeye ve paylamaya davet ediyorlar. Bizim gençlerimiz, bu tür paylamlar yapmas yerine, namaz klmal ve Allahn bize verdii slam yaamalar çok daha güzel olur. Bunlar yapmalar halinde sevap ilemi olacaklar. Ben bu yüzden sosyal medyaya karym. Müslüman halkmz sosyal medyada dinden, imandan ve Kuran- Kerimden kssalar paylamaldr. Bundan dolay sosyal medya amacna uygun kullanlmaldr ve yaplacak düzenlemeyi destekliyorum. ifadelerini kulland.

YETKLLER, SOSYAL MEDYADA KISITLAMA YAPMASI GEREKYOR

Sosyal medyann bir haberleme arac olduunu vurgulayan Hamit Serta, sosyal medyann günümüzde haberleme aracndan çktn belirtti.

Serta, Sosyal medya dediimiz Twitter, nstagram Facebook ve Tiktok gibi uygulamalar günümüzde çok bilinçsiz kullanlyor. Gençlere yönelik akmlar çkartlyor, buda psikolojiyi bozan durumlardr. Bence düzgün kullanlmas çok daha uygundur. Aslnda sosyal medya haberleme aracdr ama u an sosyal medya haberleme aracndan çkm. Sosyal medyada uygun olmayan görüntüler çkyor. Bizler Müslüman olduumuz için bu tür uygulamalara bakmamamz gerekiyor. Yetkililer, sosyal medyada kstlama yapmas gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git