Sosyal medya gençlerde depresyona yol açıyor

Kanada'da yapılan araştırma, gençlerin sosyal medyada fazla zaman geçirmesinin depresyona girme ihtimalini artırdığını gösterdi

Haberler 17.07.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanadada yaplan aratrma, gençlerin sosyal medyada geçirdii zaman ile depresyona yakalanma olaslklar arasnda paralellik olduunu ortaya koydu.

Montrealda bulunan Sainte-Justine Hastanesindeki uzmanlarn 2012den itibaren 4 yldan fazla süreyle 31 okulda 7.-10. snf örencileri üzerinde yaptklar aratrma, sosyal medya kullanmnn bilgisayar banda geçirilen en zararl aktivite olduunu ortaya koydu.

JAMA Pediatrics dergisinde yaymlanan aratrmada, Instagram gibi sosyal medya platformlarndaki paylamlarn gençleri kyaslama yapmaya ittii ve onlarn kendilerini kötü hissetmelerine yol açt ifade edildi.

DEPRESYONA YOL AçIYOR

Aratrmay yürüten ekibin lideri Prof. Patricia Conrod, sosyal medyada geçirilen zamann bilgisayar önünde geçirilen dier aktivitelerden daha zararl olduunu ve depresyona yol açma olasln artrdn söyledi.

Aratrmada, gençlerin oyun oynarken bakalaryla da iletiime geçmelerine imkan veren video oyunlarnn, bu yönüyle depresyona yol açmad da vurguland. Aratrmaclardan Elroy Boers, video oyunlarnn gençler üzerindeki mutluluk veren etkisini güzel bir bo zaman aktivitesi olarak niteleyerek sonucun artc olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git