Sosyal medya mağduru oldu

Mardin’de yaşayan Nupel A., başkası tarafından adına açılan hesaptan aykırı talepler alınca soluğu mahkemede aldı.

Haberler 09.09.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesinde yaayan ve bir i yerinde çalan Nupel A. (23), gece telefonuna açk-saçk mesajlar ve aykr görümeler gelince telefonu kapatp, sabah erken saatlerde Emniyet Müdürlüü Siber Suçlar Bürosuna bavurdu. Bir süre önce anormal ve uygunsuz mesajlar almaya balayan Nupel A., bir taraftan da tanmad kiiler tarafndan youn bir ekilde aranmaya baland. Mesajlarn aykr içerikli, arayanlarn da farkl buluma ve görüme taleplerinde bulunduunu söyleyen Nupel A., Bir gecede 80in üzerinde arama, çok sayda mesaj telefonuma akmaya balaynca önce arkadalarmn bana oyun oynadn düündüm. Mesajlarn içerii ve konuanlarn buluma talepleri karsnda çldrma noktasna geldim. Durumu emniyete bildirip telefonumu kapattm. Ve ertesi gün l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlar Bürosuna ikayette bulundum. ikayetin ardndan da mahkemeye bavurdum dedi.

TANIMADII BR K ADINA HESAP AçTI

Emniyet Müdürlüü ekiplerinin ksa sürede olay çözdüünü ifade eden Nupel A., Mazda ilçesinden bir kiinin benim adm ve arkadamn soyadn kullanarak hesap açtn ve o hesaptan iki kz arkadaz, tanmak isteyenler bu telefonu arasn eklinde bir paylam yaptklarn örendim. Gerçekten çok kötü bir gün geçirdim. Bu paylam yapan ve adma hesap açanlar hakknda davac oldum. Durumu örenince ayn kii gizli numara ile beni arayp, ikayetini geri çek istediin kadar para veririz dedi. Telefonum emniyette dinleme altnda olduu için emniyet bunu kayt altna ald eklinde konutu.

Konunun yargya intikal ettiini ve sonuna kadar ikayetini sürdüreceini söyleyen Nupel A., Bunu basna yanstmay hiç istemezdim ama bakalarnn benim yaadm kabusu yaamamas için, ibret olsun diye basnda yer almasn istedim. Kimse yaptnn yanna kar kalacan düünmesin ve yaptnn cezasn çeksin. Mahkeme sonunda maddi ve manevi tazminat açacam ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git