Sosyal medyada hakarete şok ceza

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin 2019/5267 sayılı kararı sosyal medya mecrasında her gün işlenen hakaret suçlarının nelere mal olacağı örneğiyle dikkatleri çekti. Bayiliği iptal edilen kişi sosyal medyada hakaret ettiği firmaya 20 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı.

Haberler 03.02.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda GSM irketinde bulunan bayilii iptal edilen adam, Twitter üzerinden irkete, Vatana millete zarar veriyor deyince 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Uzmanlar sosyal medyay kullanan kiileri dikkatli olmalar yönünde uyard.

BAYL PTAL EDLNCE KLAVYEYE SARILDI

Büyük bir GSM irketine bal olan bayilii iptal edilen kii, Twitter hesab üzerinden çeitli resmi kurumlarna ve medya kurulularna ile basn mensuplarna .nin Devlete ve Millete verdii zararlarla ilgili belge ve çalmalarm var. Sesimi duyurmak için yardmnz rica ediyorum eklinde mesaj yazd.

RKET TAZMNAT DAVASI AçTI, YARGITAY KARARI ONADI

Bunun üzerine GSM irketi söz konusu kiiden 100 bin lira manevi, bin lirada maddi tazminat talebiyle davac oldu. Diyarbakr 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada kararda ahsn Devlet ve Millete verdii zararn nelerden ibaret olduunu açklayp, delillerini gösteremedii, davalnn mesaj yoluyla davacnn faaliyetlerini, incitici beyanlarla kötüledii, gerekçesiyle20 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Yargtay 11.Hukuk Dairesi, 2019/5267 sayl karar ile taraflarn temyiz kararlarn reddederek mahkemenin kararn onaylad.

çOU NSAN DÜÜNMÜYOR

Yargtayn kararn deerlendiren Avukat Rdvan Yldz, Sosyal medyann insanlarn kolayca yaftaland ve karaland bir yer olduunu görmekteyiz. çou insan sanal olarak alglad sosyal medyann hukuki sonuçlarnn olacan düünmüyor. Burada karalama, yalan ve iftiralarn yanna kalacaklarn düünüyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git