Sosyal yaşama kazandırılmalı

İl Valisi Aksoy, Engelliler'in önündeki engellerin kaldırılıp "sosyal hayata" kazandılmasının temel hedefleri olduğunu söyledi.

Haberler 11.05.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Engelliler Haftas nedeniyle Diyarbakrdaki Engellileri ve Dernek Temsilcileriyle bir araya gelen l Valisi Hüseyin Aksoy, Engellilerimizin gerek ekonomik yaamda gerekse sosyal yaamda daha net olarak yer almalarn arzu ediyoruz dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, Türkiye Beyaz Ay Dernei Diyarbakr ube Bakan Nezihe Kent, Alt Nokta Körler Dernei Bakan Mehmet Akif Karaka, engelli dernekleri ve engelli vatandalardan kalabalk bir grup, l Valisi Hüseyin Aksoyu makamnda ziyaret etti.

ENGELLER KALDIRMALIYIZ

Vali Aksoy ziyarette, u mesaj verdi.

Engelliler bizim için önemli ve onlarn sosyal yaama, kültürel yaama, ekonomik yaama dorudan girmelerini salama adna hepimizin önemli görev ve sorumluluklar var. Özellikle son yllarda devletin Anayasada yazlan Sosyal Devlet olma vasfn, yaplan deiiklerle hayata geçiren bir Türkiyeyi hepimiz yaadk, yayoruz. Engellilere dönük olarak Türkiyede çok önemli çalmalar yapld. Yasal deiikliklerle birtakm imknlar sunuldu, önemli mesafeler alnd. Hala eksiklerimiz var m tatbik var bunlar da süreç içerisinde hep beraber ortadan kaldracaz.

EREBLRLK SIKINTISI

En önemli eksikliklerimizin banda da eriilebilirlik konusu geliyor, bu konuda hala arzu ettiimiz noktada olmadmz görüyoruz. Süreç içerisinde hep birlikte mücadele ederek bunun da salanmas adna çalmalarmz ortaya koyacaz. Engellilerimizin gerek ekonomik yaamda gerekse sosyal yaamda daha net olarak yer almalarn arzu ediyoruz. Onlarn evlerine kapanan ve toplumdan uzak bir yap içerisinde yaamlarn sürdürmelerini istemiyoruz. Bu anlamda gerek Valiliimiz gerek Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüümüz son dönemde de bata Büyük ehir ve lçe Belediyelerimiz olmak üzere, bu alanda engellilerimize dönük yürütülen birtakm yeni çalmalar da var. Amacmz engellileri çok daha iyi bir noktaya tayabilmek. Onlarn her alanda kendilerini gösterebilecekleri imknlar onlara sunmak ve onlardan yararlanmak. Onlar da bu toplumumuzun önemli bir parças. Nüfusun ortalama % 12si engelli statüsünde deerlendirebileceimiz bir konuma sahip. Bu bakmdan kendini engelsiz düünen her kiinin de engelli aday olduunu hepimiz biliyoruz. Bir kazadr, bir hastalktr, bir baka neticedir hepimiz bir gün ayn pozisyona düebiliriz. Bu bilinç içerisinde engellilerimizi anlamak ve empati yapmak durumundayz.

SORUNLARIN çÖZÜMÜ

Onlarn sorunlarnn her zaman neler olabileceini hissetmek ve onlara çözüm üretmek bizim görev ve sorumluluumuz. Umuyoruz ki bu tür haftalar, engellilerin sorunlarnn tartld konuulduu onlara çözüm üretme adna belli faaliyetlerin gerçekletirildii haftalar ve günler . Ancak engellilerimizi bir haftada deil bütün yl boyu, hepimiz yakndan bilmek, anlamak ve varsa sorunlar, onlar çözmek adna gayret göstermek durumundayz. Engellilerimizin sporla ilgilenmesi ki ilimizde belli spor kulüpleri de var bunlar çok önemli. Onlarn belirli aktivitelerin içinde yer almas çok önemli. nallah bunlar önümüzdeki dönemde daha da gelitirerek Diyarbakrmzda engellilerimizin kent yaamyla, sosyal yaamla, ekonomik yaamla iç içe bir hayat tarzn gerçekletirmi oluruz

Ziyaret toplu fotoraf çekilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git