Soylu el koydu

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitiren Yusuf Topal'ın (82) ailesini telefonla aradı. Bakan Soylu, görüştüğü Yusuf Topal'ın oğlu Ahmet Topal'a olayla ilgili üzüntü ve taziyelerini ilettiği belirtildi.

Haberler 30.07.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Giresunda, 24 Temmuz Sal günü, Gemilerçekei Mahallesinde yürüme güçlüü çeken Fatma Topaln kronik hastal için kulland ilaçlar bitince, ei Yusuf Topal ilaçlar yazdrmak ve evde bakm hizmeti kararnn uygulanmasn salamak amacyla 15 Temmuz ehitler Aile Sal Merkezine gitti. Doktor Ö.Y.ye bavuran Yusuf Topal, ei adna düzenlenen salk kurulu raporunu göstererek ilaçlar reçeteye yazdrmak istedi. Ancak, doktor, hastay görmeden ilaçlar yazamayacan belirtti. Topal ise evde bakm hizmeti karar olduuna dair raporu göstererek, salk görevlilerinin eve gelmesini talep etti.

ddiaya göre, doktor Ö.Y. ile Yusuf Topal arasnda tartma çkt. Tartma srasnda doktorun beyaz kod vermesi üzerine, polis ekipleri salk merkezine geldi. Polisler, Topal gözaltna almak istedi. Yusuf Topal direndii polisler tarafndan yaka paça polis aracna bindirilmek istendi. Ters kelepçe taklan ve biber gaz sklan Topal, bu srada fenalaarak yere yld. Polisler, yerde sürükleyerek araca bindirdikleri Yusuf Topal Prof. Dr. lhan Özdemir Eitim ve Aratrma Hastanesine götürdü. Kalp krizi geçirdii belirlenen Topal, yaplan müdahalelere ramen yaamn yitirdi.

Topaln zor kullanlarak gözaltna alnd olayla ilgili ortaya çkan görüntüler üzerine 2 polis memuru aça alnd, haklarnda soruturma balatld.

BAKAN SOYLU, TAZYELERN LETT

çileri Bakan Süleyman Soylu, Yusuf Topaln olu Ahmet Topal telefonla arad. Soylunun aileye olayla ilgili üzüntü ve taziyelerini ilettii ifade edildi. Ailenin akrabas ve avukat Hicran Akkaya enol, çileri Bakan Süleyman Soylunun aileyi telefonla aradn belirterek üzüntülerini ve taziyelerini bildirdiini söyledi. enol, Kendisi bize olayn titizlikle soruturulacan belirtti. Yusuf Dedemizin ei Fatma Hanmn evde salk hizmeti alp alamadn sordu. Biz de kendi imkanlarmzla özel doktor temin ettiimizi ve bu sayede tedavi aldmz ilettik dedi.

POLSLERN FADELER ORTAYA çIKTI: ASIL MADUR BZZ

Olayla ilgili haklarnda soruturma balatlan ve aça alnan 2 polis memuru ifade verdi. Doktorun beyaz kod vermesi üzerine olay yerine gittiklerini anlatan polis memurlar, gözaltna almak istedikleri Yusuf Topaln kendilerine direndiini, bu nedenle ters kelepçe ve biber gaz kullanmak zorunda kaldklarn belirtti. Topaln kendilerine güçlük çkardn ifade eden polisler, olayda asl madurun kendileri olduunu savundu.

DOKTORA DA SORUTURMA

Bu arada ailenin ikayeti üzerine l Salk Müdürlüü, 15 Temmuz ehitler Aile Sal Merkezi doktoru Ö.Y. hakknda soruturma balatt. Yusuf Topaln ei Fatma Topal için evde bakm hizmeti karar olmasna ramen bu kararn uygulanmas için gereini yapmad iddias aratrlacak. Doktor Ö.Y.nin, bir hafta önce de baka bir hastaya bakmad gerekçesiyle Salk Bakanlna ikayet edildii iddia edildi.

DOKTOR AçIA ALINDI

Öte yandan, Salk Bakanlnca, Doktor Ö.Ynin aça alndn duyurdu. Açklamada öyle denildi;

Giresunda meydana gelen müessif olay ve neticesi salk camiamz derinden üzmütür. Sayn Bakanmz acl aileyi arayarak rahmet ve ba sal dileklerinde bulunmutur. Konuyla ilgili olarak Bakanlmzca acil soruturma balatlm ve soruturmann salkl yürütülebilmesi için olaya ad karan hekim aça alnmtr. Soruturma bizzat Sayn Bakanmz tarafndan hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git