Soylu, Kato Dağı’nda

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye- Irak sınır hattında bulunan, yaklaşık 2 aydır operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan Kato Dağı zervisine çıkarak, operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile bir araya geldi.

Haberler 29.05.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak erafettin Elçi Havalimanna özel uçakla gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, burada rnak Valisi Ali hsan Su ve dier yetkililer tarafndan karland. Oradan helikopterle Beyteübapa geçen Bakan Soylu, daha sonra yine helikopter ile Türkiye- Irak snr hattnda bulunan ve yaklak 2 aydr operasyonlarn sürdürüldüü Kato Da zirvesine indi. Operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile bir araya elen Bakan Süleyman Soylu, komutanlardan operasyon hakknda bilgi ald.

HABER MERKEZ

çileri Bakan Süleyman Soylu, Türkiye- Irak snr hattnda bulunan, yaklak 2 aydr operasyonlarn sürdüü rnakn Beytüebap lçesinde bulunan Kato Da zervisine çkarak, operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile bir araya geldi.

Özel uçakla rnaktaki erafettin Elçi Havalimanna beraberinde Jandarma Genel Komutan Yaar Güler ile gelen Soyluyu, rnak Valisi Ali hsan Su ile 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn karlad.

Havalimanndan helikopterle Beytüebap ilçesinin 2 bin 900 rakml Kato Dana geçen Bakan Soylu, 40 gündür PKKya yönelik olumsuz hava ve arazi artlarna ramen büyük baaryla operasyon gerçekletiren asker ve güvenlik korucularn ziyaret etti.

Örgüt üyelerinin kulland tespit edilen 53 maarada çok sayda silah ve mühimmat ele geçiren askerleri tebrik eden Soylu, operasyonla ilgili Tümgeneral Aydn ile Beytüebap 8. Jandarma Komando Alay Komutan Albay Murat Buluttan bilgi ald.

Bakan Soylu, daha sonra telefonla Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yürütülen operasyon faaliyetleri hakknda bilgi verdi. Cumhurbakan Erdoan, Tümgeneral Aydn ile de görütü.

- Ankara ve stanbuldaki terörün belinin krlmasnda da etki yapacaktr

Tümgeneral Aydn, Cumhurbakan Erdoana PKKnn yllardr ynak yapt bölgeye operasyon gerçekletirdiklerini belirterek, unlar iletti:

Terörle mücadele tarihinin eriemedii miktarda silah, mühimmat ve yaam malzemesi bulundu. Önümüzdeki günlerde bu maara saylarnda art olacak. Yine bu bölgede teçhizatlarn bulunmu olmas Türkiye genelindeki terörle mücadeleye katk salayacaktr. Burann temizlenmesi Ankara ve stanbulda terörün belinin krlmasnda da etki yapacaktr.

Daha sonra helikopterle Beytüebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlna geçen Soylu, operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmat inceledi.

BEYTÜEBAPLI çOCUKLARLA TOP OYNADI

Soylu, Kato Dandaki incelemelerinin ardndan rnakn Beytüebap lçesine geçti. Bakan Soylu, rnak Valisi Ali hsan Su ile birlikte Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyaret etti. Esnaf, Bakan Soyludan yollarn yaplmas, ilçeye doktor atanmas konusunda taleplerde bulundu. Bakan Soylu, esnaf ziyareti srasnda caddede top oynayan çocuklara elik erderek, onlarla bir süre oynayp, çeitli hediyeler verdi.

Ziyaret esnasnda yanna gelen bir gencin isiz olduunu anlatmas üzerine Bakan Soylu, Beytüebap Kaymakam Murat enere, gence i bulma konusunda yardmc olunmasn istedi. Bakan Soylunun ziyareti sürerken, yanna gelen yerel sanatç Tvorlu smail de Kürtçe türkü söyledi. Beytüebaptaki ziyaretinin ardndan helikopterle rnaka geçen Bakan Soylu, çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutanlnda askerlerle iftarda buluacak.

Ana Sayfaya Git