Soysüren öldürüldü...

MSB, Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatıyla, PKK'nın kırmızı listedeki elebaşılarından Mehmet Soysüren'ün etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 10.04.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri birlikleri, geçen 30 Mart tarihinde, Irakn kuzeyindeki terör kamplar ve eylem hazrlnda bulunan teröristlerin kulland hedeflere hava harekat düzenledi. Pençe ad verilen operasyonda, Irak kuzeyi Kandilde PKK terör örgütü elebalarna ait sözde karargah, barnak ve snaklar ile Hakurk ve Avain-Basyan bölgelerinde snr birliklerine eylem hazrl içinde olduu belirlenen PKKllarn vurulduu açklanmt.

KIRMIZI LSTEDE ARANIYORDU

Bakanln resmi internet sitesinde bugün yaplan açklamada, söz konusu operasyon kapsamnda örgütün sözde lider kadrosunda yer alan Sava Porsipi kod adl Mehmet Soysürenin etkisiz hale getirildii belirtildi.

Açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri, Pençe operasyonu kapsamnda, PKK bölücü terör örgütünün sözde lider kadrosundan krmz listede aranan Sava Porsipi kod adl Mehmet Soysüreni, 3 günlük izlemeyi müteakip, Irak kuzeyine icra ettii baarl bir hava harekat ile etkisiz hale getirmitir denildi. Mehmet Soysürenin örgütün sözde özel güç sorumlusu olduu örenildi.

HABURDAK OPERASYON

PKKnn Irakn kuzeyinde bulunan kamplarndan kaçan 2si kadn 4 terörist, rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kapsna geldi. Jandarmaya teslim olan teröristler, ifadeleri alnmak üzere Silopi lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü. 4 terörist ile birlikte Mart 2019 tarihinden bu yana 16s kadn, 39 PKKl, Haburda güvenlik güçlerine teslim oldu.

BAKAN AçIKLAMA YAPTI

çileri Bakan Süleyman Soylu, Bütün terör örgütlerinden sadece ylbandan bugüne kadar 13, 2017 ylndan bugüne kadar da toplam 259 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi dedi.

Bakan Süleyman Soylu, Uyuturucu ile mücadelede ylbandan bugüne kadar gerçekletirdiimiz tutuklama says 6 bin 320dir. 2017de 21 bin 408, 2018de 23 bin 134 tutuklama gerçekletirdik. 2017-2018 arasnda operasyon saymz yüzde 25 orannda arttrdk. Uyuturucu tacirlerinden torbacsna kadar ciddi bir saha basks uyguladk diye konutu.

Ana Sayfaya Git