Soyu tükenmek üzere!

TUNCELİ'nin Mazgirt ilçesinde, yaban hayatı fotoğrafçısı Hüseyin Narin, dünyada ve Türkiye'de soyu tükenmek üzere olan ve birinci derecede koruma altında bulunan vaşakları görüntüledi.

Haberler 22.02.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mazgirt ilçesi Hran Vadisinde bulunan iik Ormanlarnn içinden geçen dere yaknlarnda, 2 vaa görüntüleyen yaban hayat fotorafçs Hüseyin Narin, soyu tükenmek üzere olan hayvanlar tesadüfen fotorafladn söyledi. Da keçilerinin fotorafn çekmek için dere kenarnda gizlendii srada, ayn bölgeye gelen 2 vaan pusuya yattn gördüünü anlatan Narin, unlar söyledi:

SOYU TÜKENMEK ÜZERE OLAN VAAKLAR

Geçen hafta, gece saatlerinde köydeki evime giderken, Hran Vadisi içinde 2 vaak gördüm. Gece olduu için görüntülerini iyi çekememitim. 1 gün sonra ayn bölgeye öle saatlerinde gittim. Ayn bölgede 2 vaak, dere kenarnda birbirine yaklak 50 metre mesafede pusu pozisyonunda bekliyordu. Cüsseleri normalin üzerinde gibiydi, çok iri görünüyordu. Önce bunlarn çita olabileceini düündüm; ancak daha sonra ayaa kalktklarnda kuyruklarndan vaak olduklarn anladm. çekimden sonra yaptm aratrmalarda ve görütüüm uzmanlar, bu boyutta, Türkiyede vaak görüntülenmediini söyledi. Bu boyutta, iri ve semiz vaa ilk kez görüntülemi olduumu örenince ben de mutlu oldum. Dünyada ve Türkiyede koruma altnda olmalarna ramen Tuncelinin yüksek karl dalarnda vaaklarn says artyor.

Fotoraflad vaaklardan birinin dii olduunu belirten Hüseyin Narin, bu hayvanlarn çiftleme döneminde olabileceini dile getirerek, çekim srasnda oldukça yaklamaya çaltm. Erkek olan vaak, beni fark etti ve bana doru saldr pozisyonu alarak, komaya balaynca ben de hzla koarak, aracmn içine girdim. O an, çok korkmutum dedi.

Ana Sayfaya Git