Sözleşmeleri yenilenmedi!

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1990 yılından beri faaliyet yürüten Şehir Tiyatrosu'nda görev alan 31 tiyatro oyuncusu, sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çakarıldı.

Haberler 06.01.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesine kayyum atanmasndan sonra yönetmeliin 14 Aralkta deitirildii ve sözleme yetkisinin Belediye Bakanna verildii ve bu yetki kapsamnda sözlemelerin yenilenmedii belirtildi.

Büyükehir Belediyesi bünyesinde 1990 ylnhdan beri faaliyet yürüten ehir Tiyatrosunda görevli 31 sanatç, 31 Aralkta sona eren sözlemeleri yenilenmeyerek iten çakrld. Büyükehir Belediyesi kayyum olarak atanan Belediye Bakan Cumali Atillann, ehir Tiyatrosu yönetmeliini 14 Aralkta deitirdii, deiiklikle eitim durumlar uygun olmayanlarn sözlemelerinin yenilenmeyecei ve bir yllk sözleme imzalanan personelin sözlemesinin yenilip yenilenmeyecei Belediye Bakannn yetkisine baland, bu deiiklikler kapsamnda sözlemelerin Bakanln yetkisine dayanlarak yenilenmedii örenildi.

SÖZLEMELER YENLENMED

Düne kadar sadece Diyarbakrda deil, yurt içinde ve yurt dnda birçok kentte turnelere çkarak oyunlar sahneleyen ehir Tiyatrosunun devam edip etmeyeceinin Belediye yönetiminin tavrna bal olduu, yönetiminin yeni oyuncu alm için ilan vermemesi durumunda ise tiyatronun kapanaca belirtildi.

Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü terör soruturmas kapsamnda tutuklanan ve daha sonra görevden uzaklatrlan Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve E Bakan Frat Anlnn yerine Ankara Etimesgut Kaymakam Cumali Atillann kayyum olarak atand 1 Kasmdan beri Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosunda oyun sahnelenmiyordu.

Ana Sayfaya Git