Sözleşmeli personel alınacak

Yargıtay ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına sözleşmeli personel alınacak.

Haberler 30.11.2019 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Bakanl, zabit katibi ile hizmetli ve teknisyen kadrolarna 95 sözlemeli personel alacak. Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakanlnn stanbul ve Ankara birimlerinde, restoratör, tekniker, teknisyen, mühendis, diyetisyen ve dier teknik hizmetler branlarna 76 sözlemeli personel istihdam edilecek.

Yargtay ve Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakanlna toplam 171 sözlemeli personel alm yaplacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, Yargtay Bakanlnda istihdam edilmek üzere ortaörenim mezunu 8, önlisans mezunu 15 ve lisans mezunu 5 zabt katibi, ortaörenim mezunu 57 destek personeli (hizmetli), alanyla ilgili en az ortaöretim dengi mesleki teknik örenime sahip teknisyen pozisyonu için 2 shhi tesisat, 1 elektrik, 3 asansör, 3 soutma ve iklimlendirme ile 1 mobilya branlarnda sözlemeli personel alm gerçekletirilecek.

Adaylar, bavurularn 9 Aralk Pazartesi gününden itibaren 13 Aralk Cuma günü saat 17.00ye kadar https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu internet adresi üzerinden gerçekletirecek. ahsen veya posta yoluyla yaplacak bavurular dikkate alnmayacak.

Bavuruda bulunacaklarda, 2018 yl KPSSnin belirtilen puan türlerinden en az 70 almas, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yallk ayl almyor olmas, bavurunun son günü olan 13 Aralk tarihi itibariyle 35 yan bitirmemi olmas (doum tarihi 13 Aralk 1984 ve sonras olanlar), kamu kurum ve kurulularnda sözlemeli olarak çalrken son bir yl içerisinde hizmet sözlemesi esaslarna aykr hareket etme sebebiyle sözlemelerinin feshedilmemi olmas artlar aranacak.

Zabt katiplii için bavurusu kabul edilen adaylarn tamam, bilgisayar uygulama snavna çarlacak. Uygulama snavnn tarihi, saati ve yeri www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Sözlü snav, bir konuyu kavrayp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yetenei, liyakati, temsil kabiliyeti, davran ve tepkilerinin meslee uygunluu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandrcl ile genel yetenek ve genel kültür alanlarndan yaplacak.

Adaylarn aldklar KPSS puannn yüzde 35i, uygulama snav puannn yüzde 35i ve sözlü snav puannn yüzde 30u esas alnarak yaplacak hesaplama sonucunda, nihai baar listesi belirlenecek.

Sözlemeli destek personeli (hizmetli) pozisyonu için KPSS puanlar esas alnarak en yüksek puandan balamak üzere, ilan edilen pozisyon saysnn 10 kat aday sözlü snava çarlacak.

Sözlemeli teknisyen (shhi tesisat, elektrik, asansör, soutma ve iklimlendirme, mobilya) pozisyonunda istihdam edileceklerin meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmalar art aranacak. Bu pozisyon için bavuracak olanlar mesleklerine ilikin teknik ve pratik bilgilerine yönelik uygulama snavna katlacak. Uygulama snavnda 50 ve üzeri puan alan adaylar sözlü snava alnacak.

Snavda baarl olan ve atamalar yaplan sözlemeli zabt katipleri, örenim durumu ve mesleki tecrübe yllarna göre 3 bin 51 lira ile 3 bin 654 lira arasnda brüt ücret alacak. Mesleki tecrübelerine göre sözlemeli destek personelinin brüt ücreti 2 bin 961 lira ile 3 bin 95 lira arasnda, sözlemeli teknisyenlerin ise 3 bin 268 lira ile 3 bin 625 lira arasnda deiecek. 31 Aralk 2019 tarihine kadar geçerli bu rakamlara ek ödeme, aile yardm ve çocuk yardm dahil edildikten ve yasal kesintiler yapldktan sonra net ücretler belirlenecek.

Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakanlna 76 sözlemeli personel alnacak

Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakanlnn stanbul ve Ankara birimlerinde, 25 restoratör, 25 tekniker, 20 teknisyen, 2 mühendis, 2 diyetisyen ve 2 dier teknik hizmetler branlarnda personel istihdam edilecek.

Adaylarn, bavuruda bulunacaklar branlar için belirtilen örenim artlarn tamalar, 2018 KPSSnin ilgili puan türlerinden en az 50 almalar, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yan doldurmam olmalar (1 Ocak 1985 ve daha sonraki tarihlerde doanlar) gerekiyor.

Adaylar bavurularn, 2-13 Aralk tarihleri arasnda mesai gün ve saatleri içerisinde www.devletarsivleri.gov.tr internet sitesinde temin edecekleri bavuru formunu bilgisayarda doldurmak suretiyle, imzal ve vesikalk fotoraf yaptrlm ekilde elden veya posta yolu ile Devlet Arivleri Bakanlna göndererek gerçekletirebilecekler.

Giri snavna katlmaya hak kazanan adaylar Devlet Arivleri Bakanlnn internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Restoratör pozisyonu için uygulama snav, dier branlar içinse sözlü snav yaplacak. Mesleki uygulama snav ve sözlü snavda baarl olmak için en az 70 puan almak gerekecek.

Snavda sonucuna göre atamalar yaplan restoratörler 3 bin 48 lira, teknikerler 3 bin 930 lira, teknisyenler 3 bin 269 lira, mühendisler 5 bin 211 lira, diyetisyenler 3 bin 957 lira ve dier teknik hizmetler personeli ise 4 bin 227 lira brüt ücret alacak.

Ana Sayfaya Git