Sponsorluk imzası

Zerzevan Kalesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Safir tuz arasında sponsorluk imza töreni gerçekleşti.

Haberler 18.06.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Zerzevan Kalesinde Kültür ve Turizm Bakanl ile Safir Tuz arasnda Zerzevan Kalesi kaz sponsorluk protokolü imza töreni gerçekleti.

çnar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesinde sponsorluk imza töreni gerçekleti. Düzenlenen imza törenine Cumhurbakan Badanman Veysel Bekta, Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Nadir Alpaslan, Safir Tuz Yönetim Kurulu Bakan Nihat Özpnar, çnar Kaymakam Selim Kaya ve davetliler katld.

Sponsorluk imzas atld

Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Nadir Alparslan, ülkenin olaanüstü kültürel mirasa, kültürel deere ve güzel bir hazineye sahip olduunu söyledi. Bu hazinenin farknda ve sorumluluunda olarak bunun hem insanlara hem gelecek kuaklara ve dünya insanlarnn hizmetine sunmak için çok youn bir çalma ve sorumluluk anlayyla hareket etmekte olduklarn belirten Bakan Yardmcs Alparslan, Bu çerçevede biz bakanlk olarak içinde bulunduumuz bu kültürel mirasn önemli parçalarndan bir tanesi olan Zerzevan Kalesindeki kazlarn bilimsel kriterlere uygun ama hzl etkin verimli bir ekilde nasl daha hzlandrrz bunlarn aray içerisindeyiz. Bu çerçevede biz bakanlk olarak Zerzevan Kalesindeki kazlarn 12 ay boyunca sürdürülmesi için 20 kaz arasna dahi ettik. Bakanlk imkanlarmz gerek personel gerek finansman anlamnda her türlü destek ve katknn salanmas konusunda bakanlk imkanlarmz devreye aldk. Tabii bir sevindirici gelime daha oldu. Safir tuz gibi yerli ve milli bir kuruluumuz bu bölgenin insan olarak yetimi ve önemli bir i yapan Safir Tuz yönetim kurulu bakan ve Safir Tuz çalanlar bu kazya 20 yl biraz öncede mutlu bir ekilde duyduk ki, tabi bu 20 ylla da snrl deil. Kurulacak vakfla bu kaz sürdüü müddetçe, bu kale durduu müddetçe vakf olarak kendi üzerlerine düen sorumluluklarnda bizim devletimizle, bakanlmzla getirdiimiz sorumlulukla beraber safir tuzla nice yllar boyunca bu kazya, bu kaleye gerekli destekleri salayacaklar dedi.

Geçen yl 378 bin civarnda ziyaretçi buray ziyaret etti

Bununla beraber kalede daha hzl bir ekilde insanlarn hizmetine sunulacak ve gerekli koruma tedbirleri alnacan ifade eden Bakan Yardmcs Alparslan, sözlerini öyle sürdürdü:

Geçen yl 378 bin civarnda ziyaretçi buray ziyaret etti. Bu yl bu saylarn milyona yaklamasn bekliyoruz. Her yl artan saylarla buras dünyann önemli çekim merkezlerinden birisi olacak. Güneydou bölgemiz, Diyarbakr bölgemiz çok önemli kültürel deerlere sahip. nsanlar uzunca süre gelip Zerzevan Kalesi Diyarbakr Surlar, iç kalemiz dier tüm kültürel deerlerle beraber bölgeyi ziyaret edecek. nsanlk tarihini görmü olacak.

Ana Sayfaya Git