Srebrenitsa anneleri Diyarbakır'dan selam

Çocukları soykırımda katledilen Srebrenitsa anneleri, Diyarbakır annelerinin HDP önünde başlattığı oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu.

Haberler 17.10.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar soykrmda katledilen Srebrenitsa anneleri, Diyarbakr annelerinin HDP l Bakanl önünde balatt oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemi sürüyor.

Bosna-Hersekin Srebrenitsa ehrinde 11 Temmuz 1995teki soykrmda çocuklar ehit edilen annelerin kurduu Srebrenitsa Anneleri Derneinin de aralarnda bulunduu çeitli sivil toplum kurulularndan kadnlar, anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Duygulu anlarn yaand ve annelerin birbirine sarlarak alad ziyarette, Srebrenitsa çiçei olarak adlandrlan çiçek motifli rozeti annelere hediye edildi.

- Bar Pnar Harekatna destek vermek için de geldiler

zmir Bonaklar Dernei Yönetim Kurulu Bakan Hamza Yavuz, Bosna Hersekten 17 sivil toplum kuruluu temsilcilerinin de yer ald 100 anneyle ziyarete geldiklerini söyledi.

Dün Bosnada bugün de Diyarbakrdaki annelerin ac içinde aladn belirten Yavuz, çocuklar zorla daa kaçrlan annelerin çocuklarn istediini kaydetti.

Bosna ve Türkiye Anneleri Elele Projesi kapsamnda Diyarbakra geldiklerini aktaran Yavuz, öyle konutu:

Bu anneler Diyarbakr annelerinin halinden anlayan annelerdir çünkü aclar çok taze. Bu annelere destek olmaya, onlar cesaretlerinden dolay kutlamaya geldiler. Anneler Türkiyenin terörle mücadelesine destek vermek için de buradalar. Bar Pnar Harekatna destek vermek için de geldiler. Terörün her türlüsünü knyoruz. nsanlarn bar içerisinde ve bu annelerin de çocuklarnn evlerinde, okullarnda ve parklarda olmasn istiyoruz.

- Ayn aclar paylayorum

Foça Sava Kurbanlar Dernei Bakan Mithedo Oruli de Sava srasnda siz bizim yanmza geldiniz. O yüzden biz de bugün buradayz. diyerek, annelerin mücadelesine destek verdiklerini aktard.

Annelerin dertlerinin en ksa zamanda çözülmesini umduunu ifade eden Oruli, unlar kaydetti:

Ben de bir anneyim ve savata yaknlarm kaybettim. O yüzden ayn aclar paylayorum. Cennet kadnlarn ayaklarnn altndadr. Deerli anneler her zaman yannzda olacaz. Umarm çocuklarnz geri döner. Herkes bizi duysun istiyorum. Artk terörü durdurmak ve teröre hayr diyorum.

Annelerden Zehta Turic de Bosna Hersekten geldiini ve terörü durdurmak istediklerini anlatt.

Burada olmaktan duyduu mutluluu dile getiren Turic, çünkü dün biz alyorduk, siz bizim yanmzdaydnz. Bugün de biz sizin için geldik, her zaman sizin yannzdayz. diye konutu.

Annelerden Pasa Teletovic ise çocuklarn çok iyi bir gelecek hak ettiini dile getirerek, hiçbir annenin bu acy hissetmesini istemediini vurgulad.

Amra Osmanovic de beraber mücadele edeceklerini belirterek, herkese sabr diledi.

Ana Sayfaya Git