Srebrenitsa annelerinden Diyarbakırlı annelere destek

Çocukları soykırımda katledilen Srebrenitsa anneleri, Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine, İzmir'de basın açıklaması yaparak destek verdi.

Haberler 15.10.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Srebrenitsa annelerinden, Foça Sava Kurbanlar Dernei Bakan Mithedo Oruli, çocuklar daa kaçrlan Diyarbakrl annelere hitaben, Dün biz alyorduk bugün siz alyorsunuz. Siz bizim yanmzdaydnz imdi biz sizin yannzdayz. Buraya yardm etmeye ve destek vermeye geldik. dedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemine, Srebrenitsal annelerden destek geldi.

Bosna-Hersekin Srebrenitsa ehrinde 11 Temmuz 1995teki soykrmda çocuklar ehit edilen annelerin kurduu Srebrenitsa Anneleri Derneinin de bulunduu çeitli sivil toplum kurulularndan kadnlar, zmir Saat Kulesi önünde basn açklamas yapt.

Grup adna konuan Foça Sava Kurbanlar Dernei Bakan Oruli, Diyarbakrdaki annelere ve Bar Pnar Harekatna katlan askerlere destek için geldiklerini belirtti.

Oruli, Dün biz alyorduk bugün siz alyorsunuz. Siz bizim yanmzdaydnz imdi biz sizin yannzdayz. Buraya yardm etmeye ve destek vermeye geldik. Diyarbakrdaki anneleri ziyarete gideceimiz için çok mutluyuz. Teröre hayr demek istiyoruz. çocuklarmza daha iyi bir gelecek vermek istiyoruz. ifadelerini kulland.

Diyarbakr annelerinin her zaman yanlarnda olacaklarn söyleyen Oruli, Bosnadan onlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

- Onlar da evlatlarn kaybettiler

Balkan Stratejik Aratrmalar Merkezi (BASAM) Bakan Rifat Sait, annelere, duyarllklar dolaysyla teekkür etti. Sait, Bosnada çocuklarn yitiren annelerle ayn duygular paylatklarn belirterek, çünkü onlar da evlatlarn kaybettiler. dedi.

zmirli Bonaklar Dernei Bakan Hamza Yavuz da 17 sivil toplum kuruluundan yaklak yüz Bosnal annenin Diyarbakr annelerine ve Bar Pnar harekatna destek vermek için Türkiyeye geldiini belirterek, Nasl dün Türkiye Bosna Hersekin yanndaysa bugün de Bosnal hanmefendiler Türkiyenin yannda olmak için buradalar. Dün biz alyorduk ama bugün Diyarbakrdaki anneler alyor. O annelerin yalnz braklmamas lazm. O annelerin insanlk haklarn annelik haklarn korumalar gerektii ifade ediyorlar. diye konutu.

Açklamann ardndan Srebrenitsa anneleri, Diyarbakra doru yola çkt. Grubun, çeitli illerde basn açklamalar yapaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git