STK'lar ramazanda "iyiliğin sesi" olacak

Türkiye'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları, "11 ayın sultanı'' ramazanda, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 16.05.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rahmet ve bereket ay ramazanda ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi amaçlayan STKlar; iftar sofralar, gda ve giysi yardmlar ile hayrseverlikte buluacak

11 ayn sultan ramazanda, yurt içi ve yurt dndaki ihtiyaç sahiplerine ulamak için hazrlklarn tamamlayan Türkiyedeki çeitli sivil toplum kurulular (STK), ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek.

Rahmet ve bereket ay ramazanda ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi amaçlayan STKlar; iftar sofralar, gda ve giysi yardmlar ile hayrseverlikte buluacak.

Ramazanda daha fazla iftar ve sahur sofrasna hayrseverlerin yardmlarn ulatrmak için Ramazan Bu Hilalin Altnda Paylaalm sloganyla yardm kampanyas balatan Kzlay, kendi öz kaynaklarndan da yüz binlerce aileye yardm yapacak.

Kzlay, ramazan boyunca yurt içi ve yurt dnda yürütecei faaliyetlerle 10 milyon ihtiyaç sahibine ulamay hedefliyor.

Ramazanda iftar sofralar, zekat, fitre, aevleri ve gda kolisi balar Kzlayn artk geleneksel hale gelen yardm kanallarn oluturuyor.

Gda kolisinin fiyatn 75 lira olarak belirleyen Kzlay, ramazan ay içinde 200 bin gda kolisi datarak 1 milyon ihtiyaç sahibine ulamay hedefliyor.

- Kzlay iftar ve sahur arasnda kan ba alacak

Yardm faaliyetlerini 30 ülkede gerçekletirecek Kzlay, iftar ve sahur arasnda kan ba da alacak.

Aevlerinde yaklak 2,5 milyon kap yemei ramazan boyunca çkaracak Kzlay, kendi ülkesini terk etmek zorunda kalan insanlar da unutmad.

Kzlay, Suriye bata olmak üzere Filistin, Arakan ve Irak gibi ülkelerdeki fakir fukaraya da ulamak için çalmalarn sürdürecek.

Yardmseverler, Kzlayn banka hesaplarndan, PTT ilem merkezlerinin 2868 nolu Türk Kzlay posta çeki hesabndan, www.kizilay.org.trden, 168 Türk Kzlay ücretsiz danma ve ba hattndan ve ülke genelindeki tüm Kzlay ubelerinden kampanyaya destek verebilir.

steyenler, ayrca tüm operatörlerden 2868e bo mesaj atarak 10 TLlik bata bulunabilir.

- Yedi ktada ramazan iklimi

Türkiye Diyanet Vakf, ramazanda 84 ülke ve 326 bölgede iyiliin sesi olacak.

Ramazan iklimini dünyann dört bir tarafna tayacak vakf, farkl corafyalarda 90 bin 205 gda kolisi datacak.

Türkiye Diyanet Vakf, kuraca iyilik sofralarnda 246 bin 830 kiiye iftar verecek, tamamen gönüllülerden oluan ekipleriyle yurt dnda yaklak 12 milyon TL deerinde yardm faaliyeti gerçekletirecek.

Vakf, ramazan aynda yurt içinde her biri 25 TL olan 1 milyon 750 bin TL deerinde alveri yardm kartn ihtiyaç sahipleri ve snmac ailelere ulatracak.

Dini yaynlarda okuyucu, yazar ve yayncy buluturmak amacyla 37 yldr ramazan aynda stanbul ve Ankarada Türkiye Kitap ve Kültür Fuar düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfnn Sultanahmet Kitap Fuar 16 Maysta, Ankara Melike Hatun Camisi avlusundaki fuar ise 18 Maysta kaplarn açacak.

- Paylamann tam vakti

nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakf, ramazan ay çalmalarn Paylamann tam vakti sloganyla balatt.

Yaklak 26 yldr ramazanda iftar sofralar kuran, gda yardmlarnda bulunan HH, bu yl da yetimlerin yüzünü güldürmeyi, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.

Bu yl yurt dnda 95 ülkede, Türkiyede de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardm ulatracak olan HH, yurt dnda ve yurt içinde olmak üzere toplam 300 bin koli yardm datacak, 400 bin kiiye iftar verecek.

Vakf, dlip ve Halep bata olmak üzere Suriyedeki sava bölgelerinde ve kamplarda her gün sahur ve iftar yemei sunacak.

Ramazan çocuk paketleri, Türkiyede 10 bin, Suriyede ise 20 bin olarak çocuklara ulatrlacak. Yaplacak balar da bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Hayrseverler, dünyann dört bir yannda 120 TLye bir çocuu batan aaya giydirerek bayramlk ihtiyacn karlayabilecek. Bayramlk kyafet yardmlar, 34 ülkede 60 bin yetim ve çocua ulaacak.

- Deniz Fenerinden 5 bin yetime 100 lira harçlk

Deniz Feneri Dernei, ramazan yardmlaryla binlerce ihtiyaç sahibi aileyi mutlu edecek.

Ramazan bereketini yoksul sofralarna tamak isteyen hayrseverler, 120TLlik gda kolilerinden Deniz Feneri Dernei araclyla balayabilecek.

Bu yl yurt dnda 3 kta 50 ülkede, ihtiyaç sahiplerine yardm ulatracak olan dernek, Dünya Yetimler Gününde yurt dnda ve yurt içinde olmak üzere 5 bin yetime 100 lira harçlk ulatracak.

Deniz Feneri Dernei, ayrca hayrseverlerin adak, akika ve ükür kurbanlarn keserek, ihtiyaç sahiplerine ramazanda datacak. Adak kurban bedeli, Türkiyede 840, yurt dnda ise 440 lira olarak belirlendi.

- Cansuyu Dernei su kuyular açmaya devam edecek

Cansuyu Yardmlama ve Dayanma Dernei ise ramazan boyunca yurt içi ve dünyann farkl bölgelerinde yaayan ihtiyaç sahiplerine yönelik yardm çalmalar yürütecek.

Asya, Afrika, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Dou bölgesindeki ülkelere yönelik yardm faaliyetleri yürütecek dernek, kumanya bedelini 90 lira, iftar ban da 10 lira olarak belirledi.

Cansuyu Dernei kumanya ve iftar çalmalarnn yan sra susuzluk yaanan bölgelerde su kuyular açmaya devam edecek.

- Yardmeli Dernei 44 bin yetim giydirecek

Yardmeli Uluslararas nsani Yardm Dernei, ramazan boyunca gda ile iftar yemei datm ve yetimlere bayramlk elbise yardm yapacak.

Kumanya ve kumanya kart bedelini 75 lira, iftar bedelini 15 lira, yetimlere bayramlk bedelini ise 100 lira olarak belirleyen dernek ekipleri ve gönüllüleri, hayrseverlerin balarn sava, yoksulluk, maduriyet, afet ve yoksulluk yaanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulatracak.

Dernek, ihtiyaç sahibi 50 bin aileye kumanya datacak, bayram öncesinde yurt içinde ve yurt dndaki ofis ve partner kurulular araclyla 44 bin yetimi giydirecek.

- Bir kap bir kalp

Beir Dernei, ramazan için Bir kap bir kalp sloganyla yardm kampanyas balatt. Bu kampanyayla 300 bin aileye iftar yemei ulatrmay hedefleyen dernek, ramazan kumanya kolisinin bedelini 85 lira olarak belirledi.

Dernek, ramazan boyunca toplanan fitre, zekat ve balar ile Türkiye öncelikli olmak üzere pek çok ülkede bayramlk datm, fitre ve zekat yardm, kumanya datm ve toplu iftarlar gerçekletirecek.

Ramazan aynda bereketin ve paylamann sembolü olarak hazrlanan koliler ihtiyaç sahiplerinin evine teslim edilirken, bu vesileyle dier ihtiyaçlarn da tespiti yaplacak.

- Bu ramazan paylamak bize yakr

Sadakata Dernei, ramazan için Bu ramazanda paylamak bize yakr sloganyla yardm kampanyas balatt.

Ramazan kumanya kolisinin bedelini 85 lira olarak belirleyen dernek, Türkiye dahil 21 ülkede yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardm eli uzatacak.

Dernein, ramazan ay boyunca binlerce Müslümann katlmyla gelenekselleen Mescid-i Aksa avlusundaki iftar organizasyonu bu yl da devam edecek.

Dernek, Müslümanlarn aznlkta olduu Vietnam ve Nepalde, kuraklk sebebiyle zor günler geçiren Somali, Kenya ve Arakan gibi kriz bölgelerinde yaayan insanlarla bir araya gelip gönül köprüleri kurarak ramazan sevinçlerine ortak olacak.

Bangladete Arakanl mülteciler için 135 evden oluan Sadakata Köyünün açl ile 100er örencinin eitim görecei bir okulun açl ve bir okulun temel atma töreni de gerçekletirilecek.

- Hüdayi Vakf 30 ülkede toplu iftarlar düzenleyecek

Hüdayi Vakfnca ramazanda 30 ülkede toplu iftarlar organize edilecek.

Asya, Afrika, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Dou bölgesindeki ülkelerde yardm faaliyetleri yapacak dernek, adak kurban bedelini Türkiyede 700, yurt dnda ise 600 lira olarak belirledi.

Kumanya bedelini 100 lira, iftar bedelini ise 20 lira olarak açklayan dernek, hayrseverlerin balarn sava, yoksulluk, maduriyet, afet ve yoksulluk yaanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulatracak.

- Mescid-i Aksada ramazan boyunca iftar

Kudüs ve Civarndaki Osmanl Mirasn Koruma ve Yaatma Dernei (Mirasmz Dernei), ramazan aynda Mescid-i Aksada iftar vermenin yan sra Kudüslü ihtiyaç sahiplerine de kumanya yardmnda bulunacak.

Kudüs ve civarndaki yerleim birimlerinden ücretsiz ekilde Mescid-i Aksaya getirilecek Müslümanlar, bu kutsal mekanda iftar ve sahur yapmann mutluluunu yaayacak.

Günde 3 bin 500 kiiye iftar verecek dernek, bir kiilik iftar ve sahur bedelinin 20 lira, bir kumanya paketinin maliyetinin ise 100 lira olduunu açklad.

- Kardelik sofralar ile 10 ülkeye bereket yaylacak

yilikder Yardmlama ve Dayanma Dernei, Dünya Yetimler Gününde 10 ülkede ayn anda kurulacak yetim sofralaryla ramazan bereketini yeryüzüne yaymay hedefliyor.

Ramazan gda kolisinin bedelini 100 lira, yetim bayramlk giydirme bedelini 120 lira olarak belirleyen dernek, ba türlerinin yan sra fitre, fidye, zekat ve sadakalar Türkiyede temsilcilikleri araclyla, Afrika, Balkanlar, Asya ve Orta Douda onlarca ülkede Kardeiz deil mi? sloganyla ihtiyaç sahiplerine ulatracak.

- hlas Vakf 4 bin örenciye iftar verecek

hlas Vakf, ramazanda her gün 4 bin örenciye toplu iftar program düzenleyecek.

Vakf, yurt içi iftar bedelini 12 lira, yurt d iftar bedelini 6 lira olarak belirledi.

Somali, Sudan ve Afganistanda ihtiyaç sahiplerine yardm ulatran vakf, iftar sofralarnda binlerce kiiye oruç açtracak.

Ana Sayfaya Git