STK'lerden Görmez'e destek

STK'ler adına açıklama yapan Aydın "Bu saldırı, Görmez’in şahsında birlik ve kardeşlik ruhuna, Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişine, ümmete yönelik oluşan umuda yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz"

Haberler 26.05.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde çeitli sivil toplum kurulularnn (STK) temsilcileri, Diyanet leri Bakan Mehmet Görmeze yönelik eletirilere tepki gösterdi.

l Müftülüü önünde bir araya gelen STK temsilcileri adna basn açklamasn okuyan Memur-Sen l Bakan Mustafa Aydn, son bir ylda dardan yaplan saldrlar, milletçe ve ümmetçe savuturma çabasnda olduklarn söyledi.

Yurt içinde de baz er odaklarnn, bir arada tutan iarlara ve bütün direnç noktalarna kar ahlaksz bir saldrda bulunduunu aktaran Aydn, bunun son örneinin Türkiyenin en nadide kurumu Diyanet leri Bakanl ile onun bakan Mehmet Görmeze yönelik olduunu belirtti.

Görmeze yönelik kastl ve organize bir saldr yapldn anmsatan Aydn, Bu saldr, Mehmet Görmezin ahsnda birlik ve kardelik ruhuna, Türkiye Cumhuriyetinin yükseliine, ümmete yönelik oluan umuda yaplan bir saldrdr. Bu saldry iddetle knyor ve telin ediyoruz. dedi.

GÖRMEZE DESTEK

Diyanet-Sen l Bakan Abdulkadir Kurtulu da FETÖnün gayrimeru ekilde ve çirkin yöntemlerle iktidar ele geçirme giriiminin kabul edilemez olduunu ifade eden Aydn, Diyanet leri Bakanl ve Bakan Mehmet Görmezin iftira ve yalanlarla karalanmaya çalldn vurgulad.

slami, ilmi, hukuki ve ahlaki mesnetten yoksun söz konusu iftiralar yapanlarn toplum vicdannda ve büyük hesabn görülecei günde mahcup olacaklarn dile getiren Kurtulu, öyle konutu:

Biz bu filmi daha önce de görmütük. Artk bu oyunlara kimse gelmeyecek ve tuzaa dümeyecektir. Baz sinsi er odaklar, Diyanet leri Bakan Görmezi hedef tahtasna koymaya çalmaktadr. tibar cellatlna soyunan bu nasipsizleri iyi tanrz. Birlik ve kardeliimizin en salam harc olan slamn samimi ve etkin temsilini ifade eden sayn Görmez, sadece Diyanet camiasnn deil bütün Müslümanlarn güven ve takdirini kazanmtr. Kendisine yönelen bu çirkin saldrlar ve iftiralar da onun ahsnda hepimize yaplm kabul etmekteyiz.

Ana Sayfaya Git